hits

tyralovise

Jeg har fått den avgjørende mailen..

 • Publisert: 27.09.2017, 17:28
 • Kategori: Blogg
 • På fredag var jeg på jobbintervju, og det gikk jo litt så som så.. Jobbintervju på engelsk fungerer ikke så bra for meg, og det fungerte ekstra dårlig når jeg visste at han ene som var med på intervjuet var norsk. Jeg hadde visst virket veldig stresset gjennom hele intervjuet, men jeg kom meg gjennom det.

  I helga var jeg et par turer på stranda. Må prøve å nyte været mens det er her.. Tro det eller ei, men det blir kaldere her også, og strandværet går mot slutten..

  På mandag dro vi til politistasjonen for å prøve å fikse NIE-nummer, siden jeg på politistasjonen på torsdag fikk beskjed om å komme tilbake på mandag. Etter at vi hadde stått mellom 1 og 1,5 time i kø fikk vi beskjed om at de var tomme for lappene som gis ut, og at vi måtte komme tilbake neste mandag. Da var både jeg og Nina ganske lei, så i går dro vi til Torremolinos og fikk endelig tak i den lappen fra politiet som måtte fylles ut. Da var det å prøve å printe ut resten. Det fikk vi link til, men alt viste error. Så i dag tidlig dro vi tilbake til politistasjonen i Torremolinos og fikk en ny link til utskrift. Så måtte vi finne en internett- og utskriftssjappe. Disse åpner vanligvis kl 10, så vi satte oss på en café og spiste frokost mens vi ventet på at klokken skulle gå. 

  Da klokken ble 10 gikk vi rundt for å se om noe var åpent men vi fant ingenting. Heldigvis kjenner Nina en del mennesker, og tatovøren hennes holder til i Torremolinos, så vi fikk kontakt med han og han sa vi kunne printe det ut på tatoveringslokalet hans. Så fikk vi endelig printet ut og levert det som skulle printes og leveres for at politistasjonen skal få ordnet meg NIE-nummeret. Det skal vi tilbake for å hente i morgen, så satser vi på at det går i boks! Takk og pris for at det er så mye hjelpsomme mennesker her.. Oppi all uflaksen jeg har hatt har jeg vært utrolig heldig som har fått bli kjent med Nina. Uten henne er jeg ganske sikker på at jeg hadde sittet hjemme i Norge nå, eller hvertfall vært på vei hjem. 

  I går fikk jeg mailen som avgjorde om jeg skal dra hjem igjen til Norge eller bli her i Spania litt til... På mailen stod det at JEG FIKK JOBBEN JEG VAR PÅ INTERVJU TIL PÅ FREDAG!! Så intervjuet gikk nok ganske mye bedre enn jeg trodde.. Hvis alt går etter planen begynner jeg allerede på mandag. Jeg skal jobbe som kundekonsulent i Bank Norwegian, hvor jobben går ut på å svare på spørsmål og henvendelser fra kunder. Jeg tror dette vil fungere bedre for meg enn den forrige jobben, da dette ikke er salg, men en jobb som faktisk går ut på å hjelpe folk. Jeg er fremdeles litt usikker på om kontorjobb er noe for meg, men jeg må jo prøve det her!

  Så nå er jeg på leting etter ny leilighet. Jeg har sendt melding til eiendomsmegleren jeg har brukt, og satser på at han klarer å finne en leilighet til meg UTEN KAKERLAKKER! Orker ikke en runde til med det greiene der.. 

 • Publisert: 27.09.2017, 17:28
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Dagene går..

 • Publisert: 21.09.2017, 22:59
 • Kategori: Blogg
 • Det er torsdag allerede! I dag er det 3 uker siden jeg kom hit, men det føles som et halvt års tid, hahaha. Det har skjedd utrolig mye disse ukene, og det har vært mye inntrykk. Nå synes jeg det kan gå litt oppover... Håper å få noen positive overraskelser og inntrykk snart!

  Jeg søkte noen jobber forrige uke, som jeg etterhvert håper å få svar på, så vi får se. Nina sendte også inn CVen min til noen som spurte etter den på mandag, så nå burde det snart skje noe. På mandag fikk jeg også tak i det norske og det svenske magasinet, i håp om å finne noen jobbannonser der, men det var dessverre ikke så mye å finne. 

  På tirsdag var jeg med Nina på sykehuset. Hun skulle operere, og operasjonen var vellykket! I går og i dag har jeg suset litt rundt. Er ikke så mye annet å gjøre enn å vente på svar, siden jeg har sett meg rundt etter jobber og ikke finner noen flere enn de jeg allerede har søkt på. Det ble en tur på stranda både i går og i dag, og i dag tidlig var jeg innom politistasjonen for å prøve å få tak i NIE-nummer (spansk personnummer) men fikk beskjed om at jeg måtte komme tilbake på mandag. 

   

 • Publisert: 21.09.2017, 22:59
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Helgen

 • Publisert: 17.09.2017, 19:04
 • Kategori: Blogg
 • På fredag var vi på shopping med en venninne av Nina. Jeg prøvde å finne meg noen shortser, siden jeg har klart å krympe ut av de jeg har fra før, men her har "vintersesongen" startet, og jeg var heldig og fikk med meg én shorts. Lucky me.

  Så bar det for å hente Lucas (sønnen til Nina) på skolen og dra i bursdag. Artig å kunne få være med på slike ting her, og det å bli inkludert av vennene til Nina som såvidt vet hvem jeg er og ikke skjønner bæret av hva jeg sier, haha. Det ble mat, kaker og andre søtsaker, vi sang bursdagssang og bursdags"barnet" åpnet gaver. 

  I går var vi på fotballkamp med Lucas. Han skulle spille kamp i Malaga, og det måtte jeg jo selvfølgelig få med meg. 

  Etter kampen dro jeg på besøk til en tidligere kollega her nede for å være litt sosial. Satt der et par timer før jeg gikk tilbake til Nina.

  I dag har vi kjørt Lucas til besteforeldrene hans, og vært i den norske Sjømannskirken for å prøve å finne en ledig jobb til meg.Det kunne hende de visste om noen som trenger folk, men det gikk ikke så bra, så satser på bedre lykke i morgen. Kryss fingrene for meg, jeg gir meg ikke heeelt enda! :D 

 • Publisert: 17.09.2017, 19:04
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • "Dra hjem!"

 • Publisert: 14.09.2017, 23:59
 • Kategori: Blogg
 • Etter at jeg la ut innlegget om at jeg nå ikke har jobb eller leilighet er det mange som sier jeg burde dra hjem. Det er jo forståelig. Men til nå har jeg hatt maks uflaks, og jeg tenker at jeg hvertfall vil prøve å få meg en ny jobb før jeg velger å dra hjem. Jeg har hatt lyst til dette i mange år, og jeg kan ikke la uflaksen jeg har hatt til nå stoppe meg. Jeg tenker at jeg skal prøve å se om jeg finner en ny jobb før jeg eventuelt finner meg en leilighet. Hvis jeg ser at jeg ikke finner noen jobb her så må jeg jo etterhvert dra hjem. Jeg kan jo ikke bo her uten penger.. 

  Nå har jeg hatt en dialog med en fra hjemmetjenesten her nede, som jeg møtte i dag for å ta en prat. Hun sa at hun dessverre ikke har noen jobb til meg, men at jeg kunne komme som frivillig til den norske foreningen og vise ansiktet mitt litt, slik at jeg etterhvert kunne fått meg en jobb gjennom det dersom noen trengte hjelp osv. Det er jo forsovet en tanke, men jeg trenger jo penger for å kunne være her, så jeg vet ikke om jeg heller vil bruke tiden på å finne meg en annen jobb. Det var en annen dame der som nevnte noen andre jobber som kan være en mulighet, så jeg har søkt to stykker til nå, så gjenstår det å se om jeg får noen respons. 

  Jeg er som nevnt tidligere utrolig heldig som har Nina her som hjelper meg. Eiendomsmegleren har også sagt at han skal holde utkikk og si ifra dersom han finner en jobb til meg, så det blir veldig spennende å se hvordan de neste dagene utvikler seg. De neste dagene avgjør om jeg kommer hjem eller om jeg blir her litt til. 

   

 • Publisert: 14.09.2017, 23:59
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Arbeidsledig og husløs

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • Da jeg hadde sprayet over vaskerommet med kakerlakkspray på lørdag og tittet inn på vaskerommet en time etterpå så jeg at det hadde kommet frem en del mindre kakerlakker som alle lå døde på gulvet.. Kjente jeg ble litt uvel, og det var ikke så veldig hyggelig å oppholde seg i leiligheten, selv om alle jeg hadde sett var på vaskerommet, og døra inn til vaskerommet er ganske solid. Tittet stadig vekk inn der for å se om det var kommet flere, men det var ikke så mye forandring.  Eiendomsmegleren sendte en melding utpå kvelden på lørdag og sa de ikke kunne gjøre noe med det før i dag. Natt til søndag sov jeg hos Nina, men siden jeg ikke hadde sett noen kakerlakker inne i selve leiligheten så tenkte jeg å sove hjemme natt til i dag. 

  I går kveld var jeg så heldig å få besøk av en gecko i stua.. Spania byr stadig på overraskelser.. Jeg var så hyggelig at jeg fanget den og slapp den ut igjen gjennom vinduet.. 

  Så begynte det i dag tidlig... Jeg stod opp, kledde på meg og ante fred og ingen fare.. Plutselig var det EN JÆVLA KAKERLAKK PÅ SOVEROMMET MITT!!! Jeg var sikker på at jeg skulle DØ! Jeg måtte forbi den for å komme meg inn i stua og hente sprayen for å spraye den ned.. Jeg klarte etterhvert å komme meg inn der og hente sprayen, og innen jeg hadde kommet meg inn igjen på soverommet hadde kakerlakken flyttet seg fra skapdøra og til over senga mi. Jeg tenkte at jeg ikke kunne spraye den der, siden den da ville falle ned i senga mi. Jeg ventet litt, men etterhvert måtte jeg jo prøve å drepe den.. Ville helst unngå at den ventet på meg i stua da jeg kom hjem fra jobb. Så jeg sprayet på den, og på en eller annen måte spratt den på meg. Jeg skrek igjen, og løp ut av leiligheten og satset på at den var død.. 

  Så dro jeg på jobb.. Der var jeg et par timer før jeg valgte å si opp.. Følte ikke at jobben var noe for meg, og jeg fortalte det som det var til sjefen. Jeg følte at jeg kastet bort både min og jobben sin tid. Arbeidsgiver sa jeg kunne komme tilbake hvis jeg ønsket det og ikke fant meg noe annet. 

  Så jeg dro hjem, skiftet klær og stakk på stranda. Jeg kunne jo ikke være i leiligheten min sammen med alle leieboerne... På vei hjem ringte jeg eiendomsmegler igjen og fortalte situasjonen.. han sa han skulle komme i løpet av formiddagen.

  På stranden møtte jeg naboen min (som er norsk). Vi pratet litt før eiendomsmegler tok kontakt og ba meg om å møte han og huseier i leiligheten. Da jeg kom til leiligheten stod huseier der med en venninne av seg. Det ble litt kommunikasjonsproblemer der, siden hun åpenbart ville begynne å prate med meg før eiendomsmegleren kom. Jeg forstod veldig mye av hva hun sa, men hadde vanskelighet med å svare henne. Hun sa jeg bare kunne legge ting over slukene i leiligheten, så ville de ikke komme inn, men jeg sa at det ikke var en mulighet. Hun mente det var helt vanlig med kakerlakker i leilighetene her, men det er det ikke.. Jeg kunne velge om jeg ville bo der videre eller få depositumet mitt tilbake.. Jeg valgte selvfølgelig det siste, siden jeg visste jeg hadde flere steder å campe dersom vi ikke fant noen leilighet på dagen, og det var tydelig at huseier ikke ville bruke penger på at skadedyrfirma skulle ordne opp. De sa jeg måtte være ute innen 6 timer, og da skulle leiligheten være vasket ned, selv om det var ganske møkkete der da jeg flyttet inn. 

  Jeg pakket tingene, vasket og ryddet meg ut. Kl. 20.00 kom huseier for å hente nøklene og gi meg depositumet. Hun ville ikke gi meg hele depositumet, og jeg kjente jeg ble litt irritert av det. Nina kom og hentet meg, og hjalp meg med oppsigelsen av kontrakt, men huseier skulle absolutt ikke gi meg hele depositumet. Fikk en del av det, men ikke alt, og teknisk sett skulle jeg hatt både hele depositumet og litt over halve leia, siden jeg bodde i leiligheten i 1,5 uke.. 

  Så nå er jeg arbeidsledig og er uten leilighet. Jeg er veldig heldig som har Nina her, som stakkars har adoptert meg.. Så camper her noen dager mens jeg prøver å finne en ny jobb og en ny leilighet. Spania byr på utfordringer.. Spennende å se hvordan dette ender. 

   

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • ÆÆÆSSJJ!!!

 • Publisert: 09.09.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • I går kveld var jeg hos en kollega og bare skravlet. Da jeg kom hjem igjen skulle jeg inn på vaskerommet og sette inn varmtvannssprederen, siden jeg skulle dusje. Da jeg gikk inn der lå det en kakerlakk på ryggen på gulvet å sprellet.. Jeg så ikke at det var en kakerlakk, og trodde det var en siriss eller noe, så etter 2-3 forsøk fikk jeg drept den og kastet den i do. 

  I dag da jeg stod opp kom huseier og en annen fyr og fikset dusjen min. Det har vært en pakning som har vært borte, så den har sprutet vann ut fra rett under skjøten på slangen. Litt håpløst at den spruter vann i øyet mitt når jeg vasker håret og sånn. Eiendomsmegleren sa at dette skulle fikses på onsdag, så det var på tide at det ble fikset i dag... Huseieren snakker bare spansk, så det er noe kommunikasjonsproblemer da hun kom å skulle se på dusjen. Jeg skjønner en del av hva hun sier, men har vanskelighet med å uttrykke meg selv. Dusjen er ihvertfall i orden nå, og jeg tenkte ikke så mye på kakerlakkproblemet mitt. 

  Så gikk jeg på stranda. Det er litt overskyet, så var ikke så mye sol å nyte. Da jeg kom hjem og skulle inn på vaskerommet og sette inn varmtvannsprederen igjen så jeg at det var en kakerlakk i dørkarmen, skrek jeg ganske høyt og løp 3-4 skritt bakover. ÆÆÆÆSJ!! Så gikk jeg fort tilbake til vaskeromsdøra og smalt den igjen, men den døde selvfølgelig ikke av den grunn.. Jeg gikk på butikken, kjøpte kakerlakkspray og så ringte jeg eiendomsmegleren og forklarte situasjonen. Han sa han skulle ringe rundt og ta tak i problemet. Da jeg kom hjem til leiligheten sprayet jeg dørkarmen inn til vaskerommet før jeg åpnet døren og sprayet den ned, men den var ganske kjapp og stakk unna.. Til slutt fikk jeg sprayet den ned så den døde. Jeg sprayet deretter dørkarmer og vinduskarmer. HVA FAEN GJØR JEG NÅ!??? JEG KAN JO IKKE BO HER!! ÆÆÆÆSJ!!!

   

  Begge to var på størrelse med tommelen min, kanskje den siste var noe større. Det er ganske ekkelt, og jeg er litt usikker på hvor jeg skal sove i natt. Satser på at eiendomsmegleren snart ringer meg opp igjen så jeg får orden i dette... 

 • Publisert: 09.09.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • En hyggelig kveld

 • Publisert: 07.09.2017, 00:07
 • Kategori: Blogg
 • Begynte å ringe litt på jobb i dag. Prøvde litt i går, men kom bare gjennom til to kunder, så sjefen mente det var første dag med salg i dag og det virket som han var meget fornøyd med at jeg smalt inn mitt første salg allerede første dag med telefon. I tillegg fikk jeg også en utsending, så det kan være at jeg har et salg til inne i morgen. 

  Etter jobb fikk jeg melding av en kollega som ville ha meg med ut å ta et glass vin med en venninne av seg som er på besøk. Jeg takket ja og ble med. Ble strawberry daiquiri istedenfor vin, men det var helt innafor, for den var himmelsk!

 • Publisert: 07.09.2017, 00:07
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • God kveld

 • Publisert: 05.09.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg hatt andre dag i jobb og fått begynne såvidt med salg. Føler meg skikkelig nybegynner (kanskje ikke så rart, siden det faktisk er det jeg er, haha), men kommer nok mer inn i det etterhvert. 

  Føler jeg blir veldig godt tatt i mot av både kollegaer og sjefen. Hele gjengen har en god tone, det er et godt arbeidsmiljø og de som var her fra før er veldig inkluderende slik at jeg ikke føler meg utilpass eller alene. Han ene på jobben bor ikke så langt fra der jeg bor, så vi tok følge nesten helt hjem til meg. Han var også så hyggelig at han viste meg en butikk som ligger litt nærmere enn den jeg har handlet i til nå, slik at jeg slipper å gå meg ihjel med tunge varer når jeg skal handle. 

  Jeg må også legge til at det ikke gjør noe å kunne dra på stranda etter jobb og slappe av en times tid. Haha. 

 • Publisert: 05.09.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Første dag i ny jobb er overstått! 

 • Publisert: 04.09.2017, 23:27
 • Kategori: Blogg
 • På torsdag, da jeg kom, dro jeg jo rett på jobb. Sjefen sa da at jeg skulle være på jobb i 9-10- tiden, og jeg tenkte som så at da er jeg der kl 9, siden det er første dagen.

  Så jeg startet dagen med å stå opp kl. 0745. Var litt redd for å komme for sent første dagen, så gikk hjemmefra 45 minutter før jeg startet tilfelle jeg skulle gå meg bort. Fant frem på første forsøk (flinke meg, haha), og var derfor på jobb 30 minutter før jeg startet. Jeg tenkte som så at det var greit, men sjefen hadde ikke planer om at jeg skulle være der før i 10-tiden, så ble litt mye på begynnelsen av dagen. 


  Ligger treningssenter i samme bygg som jobben, så får se om det blir noe trening der etterhvert.

  Satt med opplæring i hele dag, frem til klokka ble rundt 1530. Sjefen sa da at jeg kunne velge å lese gjennom arket jeg fikk på stranda eller på kontoret, og da var jo ikke valget så vanskelig... Selvfølgelig valgte jeg kontoret.. Haha, neida. Gikk innom leiligheten og skiftet og hentet et par småting, og gikk ned på stranda. Satt der et par timer før jeg gikk hjem. Helt innafor å sitte ute i 32 grader og lese.. 

  Nå er det natta. Opp i morgen og fortsette opplæring. God natt.

 • Publisert: 04.09.2017, 23:27
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Jeg er egentlig i Sverige

 • Publisert: 03.09.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har egentlig bare tulla med dere hele tiden... Jeg er egentlig i sverige!

  Her er det både svensk kirke, svenske frisører og svensk/ norsk/ dansk/ finsk marked... 

  Jeg prøvde å finne jobben i dag, men klarte istedenfor å gå meg bort. I morgen er første dag i ny jobb, så da får jeg prøve å finne frem. Jeg har fått litt hjelp til å finne adressen på GPS, så satser på at den viser meg riktig vei.. Nå er det på tide å legge seg, så jeg er uthvilt og opplagt til første dag i ny jobb i morgen! Ønsk meg lykke til.

 • Publisert: 03.09.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Dag nummer 3

 • Publisert: 03.09.2017, 00:55
 • Kategori: Blogg
 • I dag har det også blitt mye avslapping, og bare nyte det å ha fri noen dager. Ble en tur på stranda, så dro jeg hjem og hentet kameraet mitt før jeg gikk en runde og tok litt bilder. Det er SÅÅÅ fint her!

  Ble sent i dag. Tenkte å prøve å stå opp i litt normal tid i morgen. Blir spennende å se hva morgendagen bringer. Jeg begynner på jobb på mandag, så får prøve å bruke morgendagen fornuftig.

 • Publisert: 03.09.2017, 00:55
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Rolig dag

 • Publisert: 01.09.2017, 18:25
 • Kategori: Blogg
 • I dag har dagen gått på stranda. Etter en lang dag i går hvor jeg gjorde mye og var inne mesteparten av dagen følte jeg at jeg trengte og fortjente å slappe av litt, så jeg har liggi på stranda i 4 timer og bare nytt solen. Det var ganske deilig, så det er nok fare for at det blir flere turer dit før jeg begynner på jobb på mandag. 


  Fått litt farge også. Ser det er ganske dårlig kvalitet på det bildet her. 


  Bor ganske nærme stranda. Bor ca. 30 meter rett til høyre.

  Er ganske fint her. Gatene er stort sett like, og de fleste gågater er flislagte som den på det ene bildet over. Kjenner det er litt tungt for knærne å gå på, selv med sko med god demping. Håper det går seg til. 

  Nå skal jeg på butikken og handle litt så jeg får i meg noe ordentlig mat. Snakkes!

 • Publisert: 01.09.2017, 18:25
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Første dag i nytt land

 • Publisert: 01.09.2017, 11:35
 • Kategori: Blogg
 • Første dagen er over, og andre dag er i gang! Vi hadde 37 grader i går, så det var ganske varmt, veldig deilig. 

  Det er kjempefint her! I går gikk dagen i veldig mye forskjellig, og jeg følte den var utrolig lang, siden jeg ikke fikk sove mer enn en time på flyet. De jeg møtte på Gardermoen satt også ved siden av meg på flyet, og ble "barnevakter" for meg nesten helt til jeg møtte salgssjefen, siden jeg ikke var kjent og ikke fant frem alene.. Haha. De var veldig hyggelige og holdt meg med selskap hele veien.

  Jeg landet 10.10, og salgssjefen møtte meg og kjørte meg til kontoret. Der satt vi i et par timer og ble litt kjent mens jeg ventet på eiendomsmegler. Så dro vi og så på leilighet og jeg flyttet inn. Jeg snakket med noen i absolutt hele går, for mange ville se hvordan jeg bor og hvordan det er her. Jeg gikk meg også bort her et par ganger. Haha, fort gjort når man ikke er kjent.

  En kompis av meg kjenner en dame som heter Nina, som bor her nede. Hun møtte meg i går kveld og hjalp meg så jeg fikk kjøpt sengetøy. Det var utrolig snilt!

  Jeg bor omtrent 3 minutter gangavstand fra stranda og 10-15 minutter fra jobben. Leiligheten ligger ganske sentralt, og jeg er ganske heldig og bor i en gate som er litt rolig. 

  Til nå har jeg ikke tatt et eneste bilde etter at jeg gikk av flyet, siden jeg har hatt noen på telefon konstant. Jeg skal få tatt litt bilder så dere får se hvordan jeg har det! 

 • Publisert: 01.09.2017, 11:35
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer