hits

tyralovise

Hvorfor akkurat Spania?

 • Publisert: 29.07.2017, 11:55
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har fått en del spørsmål angående jobben jeg har fått, så tenkte å svare på noen av dem. 

  Hva slags jobb er det?
  Jeg skal jobbe som telefonselger i et norsk firma med kontor i Spania, og jeg skal ringe til Norge. Ja, nå vet jeg at fordommene kommer, og spørsmålene. Hvorfor skal du bo i Spania når du skal ringe til nordmenn? Hvorfor har de norske kontorer i Spania? De spørsmålene har jeg egentlig ikke noe godt svar på, men jeg tror det er billigere å ha kontorene der, og så skal jeg ærlig si at jeg ikke tror jeg hadde søkt på jobben selv dersom den var i Norge, så det kan være fordi det er lettere å få ansatte dit, siden mange ønsker å dra utenlands for å jobbe.

  Hvorfor vil du jobbe i utlandet?
  Når man skal velge jobb er inntekt absolutt viktig, men det er også viktig å trives i jobben sin. Jeg trives godt i alle mine tre nåværende jobber, men jeg føler jeg blir stående å tråkke i det samme gamle hele tiden, og nå trenger jeg virkelig å komme meg bort litt. Jeg er ung, og ønsker å oppleve noe nytt, og dette er en gylden mulighet som mange drømmer om og ikke alle får. Jeg kan ikke takke nei til en slik mulighet når jeg har hatt lyst til dette i mange år. Og hvis dette av en eller annen grunn ikke fungerer, vet jeg at jeg er velkommen tilbake i jobbene jeg har fra før her hjemme. Jeg har en familie og mange gode venner som støtter meg veldig i dette, og jeg vet jeg kan komme hjem igjen når som helst hvis dette av en eller annen grunn ikke skulle fungere.

  Hvorfor akkurat spania?
  Akkurat da jeg søkte jobben var det egentlig veldig spontant. Jeg fant annonsen, og så at søknadsfristen var samme dag, så jeg skrev søknaden med en gang og sendte den inn. Jeg hadde egentlig ikke forventet å få telefonen jeg fikk dagen etterpå, men ble overlykkelig da de ringte og spurte om et intervju, og takket selvfølgelig ja til intervjuet.

  Fra jeg begynte på ungdomsskolen har jeg drømt om å reise til et spansktalende land og jobbe. Jeg begynte med spansk som fag på skolen i 8. klasse, og hadde språket på skolen i 5 år. Jeg synes språk er interessant, og vil gjerne bruke og forbedre spansken min. Jeg synes også den spanske kulturen er spennende, og det er morsomt å kunne få muligheten til å oppleve den ved å bo der, og ikke kun slik man gjør når man er en uke på ferie. Tanken min har tidligere vært å jobbe som au pair hos en spansktalende familie. På den måten får jeg høre spansk hele tiden, og hvis man jobber med små barn må man på en eller annen måte klare å uttrykke seg på deres språk for å kunne kommunisere, med tanke på at de ikke lærer noe annet enn sitt eget morsmål før de begynner på skolen.

  Hvor i Spania er det og hvordan skal du bo?
  Jobben er i Fuengirola, litt utenfor Malaga. Jeg får hjelp til å finne en passende leilighet jeg kan bo i. De sa de skulle prøve å finne en som lå sentralt, slik at det er omkring 5 minutter gangavstand til jobben og 10 minutter til stranda.    

   

 • Publisert: 29.07.2017, 11:55
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Så spennende!

 • Publisert: 28.07.2017, 15:09
 • Kategori: Blogg
 • Jeg søkte meg ny jobb på onsdag forrige uke, og allerede dagen etterpå fikk jeg en telefon, der de lurte på om jeg kunne ha et intervju på fredag. Jeg takket selvfølgelig ja, og i intervjuet fikk jeg beskjed om at jeg fikk svar på mandag før kl 1900. De ringte meg på mandag, og kunne fortelle at jeg hadde fått jobben! Jeg ble så glad at jeg begynte å gråte.

  Nå som jeg har fått jobben, og flybilletten er betalt er det offisielt: JEG FLYTTER TIL SPANIA!!  Jeg flytter om en måned, og jeg aner ikke hvor lenge jeg blir der. Dette blir veldig spennende. 


  Jeg er klar for å prøve noe nytt, og er veldig spent på hvordan dette blir. Jeg har startet blogg slik at de som ønsker kan følge med på hvordan jeg har det, kan lese det jeg deler her.

 • Publisert: 28.07.2017, 15:09
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer