hits

tyralovise

Det skal ikke så mye til for å glede andre

 • Publisert: 10.11.2017, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • I dag setter jeg kursen hjem, og jeg har veldig blandede følelser angående det. Jeg har sovet omtrent 4 timer i natt, så det her blir en veldig lang dag. Det er mye tanker og følelser og jeg føler ikke at jeg klarer å sette det helt sammen og på plass. Det tar nok noen dager i Norge før jeg klarer å slappe av og senke skuldrene.

  Jeg trives på mange måter veldig godt i Spania, men selvfølgelig blir det godt å komme hjem. Det blir godt å se igjen alle hjemme, og jeg gleder meg veldig til å kunne få en «normal» hverdag igjen, slik som hverdagen min pleier å være. Jeg er vandt til å ha omtrent tusen ting å gjøre på en gang, og tro det eller ei, men jeg savner det litt. Det er jo det som er meg. Jeg har som kjent blitt sittende en del hjemme her og det synes jeg blir veldig kjedelig. Jeg blir gal.

  Jeg sovnet ikke før rundt 4 i natt, og da jeg våknet kl 8 i dag tidlig var jeg lys våken. Det er litt rart å skulle hjem til Norge igjen, men som sagt blir det veldig deilig. Jeg ser jo at jeg ikke har i nærheten av like mange bekymringer der hjemme som her i Spania, så det blir nok noen kilo av skuldrene når flyet lander på norsk jord.

  Da jeg skulle tømme det som var igjen i kjøleskapet tenkte jeg at jeg ikke ville kaste maten, siden det er mange som ikke har tilgang på det. Så før jeg tømte det gikk jeg en runde for å se om det var noen jeg kunne gi det til. Jeg hadde en dame i tankene som har jeg har sett sitte med en koffert på samme plass nesten hver gang jeg har gått forbi, uansett når på døgnet. Jeg fant henne ikke, men jeg gikk forbi en ung dame som så ut til å være narkoman. Hun hadde tydelige trekk i ansiktet og gips på armen, som om hun skyldte gjeld. Jeg gikk forbi henne, og beklaget at jeg ikke hadde noe å gi henne, da lommeboka mi lå igjen hjemme.

  Så gikk jeg tilbake til leiligheten og tømte kjøleskapet. Da jeg kom tilbake gikk jeg bort til henne og spurte om hun snakket engelsk, da det absolutt ikke er noen selvfølge her i Spania. Hun sa ja, og jeg forklarte henne at jeg flytter til Norge i dag og at hun kunne få maten jeg hadde igjen hvis det var av interesse. Det var også noe alkohol der som Wilhelm og jeg kjøpte inn men aldri drakk opp. Først så hun litt overrasket ut, og det så ikke ut som hun hadde forventet det. Så ble hun veldig glad, takket og ønsket meg en god tur.

  Hun ville nok sikkert heller hatt penger hvis hun kunne velge, men maten hun fikk kostet nok mer penger enn jeg ville gitt henne, i tillegg til at hun trenger næring. Jeg synes det er vondt å se mennesker som har ødelagt livet sitt på den måten, men det er dessverre ikke så mye man får gjort med det hvis de ikke selv ønsker å bli rusfrie. Det var utrolig godt å se at hun ble så glad. Det er egentlig ikke så mye som skal til for å glede andre, og man føler seg veldig bra selv etterpå også.

  Så nå har jeg gjort en god gjerning, fått pakket siste rest og kommet meg til flyplassen. Jeg var ute i god tid, og var vel her 5-6 timer før flyet går, haha. Det er fremdeles et par timer til takeoff, men det var ikke så mye mer å gjøre rundt der jeg bodde, så jeg tenkte det var like greit å komme seg til flyplassen i god tid, så kunne jeg ta en kaffe og slappe av litt.

  Det sies at kjært barn har mange navn. Får nytt navn hver gang jeg drikker kaffe på Starbucks, haha. Gjør meg klar til takeoff. Sees snart!

 • Publisert: 10.11.2017, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • To dager hos legen

 • Publisert: 25.10.2017, 15:29
 • Kategori: Blogg
 • I går var jeg hos legen for sjekk igjen. Han lyttet på lungene mine og sendte meg til radiologi for å ta røntgen av dem. Det ble en del gåing i går, siden jeg hadde litt vanskelig med å finne frem, men etter å ha spurt 3 tilfeldige personer fikk jeg litt veiforklaringer og fant frem til slutt.

  Jeg har også vært hos legen i dag, og han sa det så bra ut på bildene fra i går. Det sitter fremdeles litt igjen i høyre lunge, men han mente det går over. Jeg har fått beskjed om å ta det med ro de neste dagene.

  Også fikk jeg omsider tak i eiendomsmegleren i dag, og han sa han skulle kontakte skadedyrfirma som skal fikse kakerlakkproblemet. Det er visst 1 års garanti, og siden de var her for 7-8 måneder siden i følge Paul, så skal dem visst ordne det. Så nå venter jeg i spenning på at Paul skal ringe opp igjen.

 • Publisert: 25.10.2017, 15:29
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jeg har nye leieboere

 • Publisert: 24.10.2017, 07:26
 • Kategori: Blogg
 • Jeg skrev jo tidligere at jeg håpet jeg bodde alene denne gangen, men det viser seg at jeg har leieboere her også, og dessverre blir jeg likevel sittende å betale hele leia selv. Kakerlakkene følger tydeligvis etter meg, men de jeg har her er heldigvis (etter hva jeg har sett til nå) veldig mye mindre enn de jeg hadde i forrige leiligheten, selv om det kan tyde på at det er noen større som legger egg et eller annet sted.

  Siden jeg nå har fått kakerlakker her også så har jeg fått meg en ny bestevenn.

  Den støtter meg i tykt og tynt, og er der for meg når jeg føler jeg trenger hjelp til å få ubudne gjester ut av hus. Neida, altså, fra spøk til alvor nå så begynner jeg å bli mektig lei egentlig, og det passet meg veldig dårlig å finne kakerlakker her også. Skal aldri denne uflaksen her ta slutt? Jeg må jo ha gjort noe helt grusomt tidligere, siden jeg har så dårlig karma.

  Det her var jo grunnen til at jeg flyttet fra forrige leiligheten, og da jeg fant ut det her i går var jeg liksom helt tom. Jeg hadde ingen reaksjon, jeg ble bare helt satt ut. Jeg visste ikke hva jeg skulle si eller gjøre. Jeg var vel egentlig litt målløs, på en eller annen måte. Så nå får jeg finne på noe lurt.

 • Publisert: 24.10.2017, 07:26
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Arbeidsledig og husløs

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • Da jeg hadde sprayet over vaskerommet med kakerlakkspray på lørdag og tittet inn på vaskerommet en time etterpå så jeg at det hadde kommet frem en del mindre kakerlakker som alle lå døde på gulvet.. Kjente jeg ble litt uvel, og det var ikke så veldig hyggelig å oppholde seg i leiligheten, selv om alle jeg hadde sett var på vaskerommet, og døra inn til vaskerommet er ganske solid. Tittet stadig vekk inn der for å se om det var kommet flere, men det var ikke så mye forandring.  Eiendomsmegleren sendte en melding utpå kvelden på lørdag og sa de ikke kunne gjøre noe med det før i dag. Natt til søndag sov jeg hos Nina, men siden jeg ikke hadde sett noen kakerlakker inne i selve leiligheten så tenkte jeg å sove hjemme natt til i dag. 

  I går kveld var jeg så heldig å få besøk av en gecko i stua.. Spania byr stadig på overraskelser.. Jeg var så hyggelig at jeg fanget den og slapp den ut igjen gjennom vinduet.. 

  Så begynte det i dag tidlig... Jeg stod opp, kledde på meg og ante fred og ingen fare.. Plutselig var det EN JÆVLA KAKERLAKK PÅ SOVEROMMET MITT!!! Jeg var sikker på at jeg skulle DØ! Jeg måtte forbi den for å komme meg inn i stua og hente sprayen for å spraye den ned.. Jeg klarte etterhvert å komme meg inn der og hente sprayen, og innen jeg hadde kommet meg inn igjen på soverommet hadde kakerlakken flyttet seg fra skapdøra og til over senga mi. Jeg tenkte at jeg ikke kunne spraye den der, siden den da ville falle ned i senga mi. Jeg ventet litt, men etterhvert måtte jeg jo prøve å drepe den.. Ville helst unngå at den ventet på meg i stua da jeg kom hjem fra jobb. Så jeg sprayet på den, og på en eller annen måte spratt den på meg. Jeg skrek igjen, og løp ut av leiligheten og satset på at den var død.. 

  Så dro jeg på jobb.. Der var jeg et par timer før jeg valgte å si opp.. Følte ikke at jobben var noe for meg, og jeg fortalte det som det var til sjefen. Jeg følte at jeg kastet bort både min og jobben sin tid. Arbeidsgiver sa jeg kunne komme tilbake hvis jeg ønsket det og ikke fant meg noe annet. 

  Så jeg dro hjem, skiftet klær og stakk på stranda. Jeg kunne jo ikke være i leiligheten min sammen med alle leieboerne... På vei hjem ringte jeg eiendomsmegler igjen og fortalte situasjonen.. han sa han skulle komme i løpet av formiddagen.

  På stranden møtte jeg naboen min (som er norsk). Vi pratet litt før eiendomsmegler tok kontakt og ba meg om å møte han og huseier i leiligheten. Da jeg kom til leiligheten stod huseier der med en venninne av seg. Det ble litt kommunikasjonsproblemer der, siden hun åpenbart ville begynne å prate med meg før eiendomsmegleren kom. Jeg forstod veldig mye av hva hun sa, men hadde vanskelighet med å svare henne. Hun sa jeg bare kunne legge ting over slukene i leiligheten, så ville de ikke komme inn, men jeg sa at det ikke var en mulighet. Hun mente det var helt vanlig med kakerlakker i leilighetene her, men det er det ikke.. Jeg kunne velge om jeg ville bo der videre eller få depositumet mitt tilbake.. Jeg valgte selvfølgelig det siste, siden jeg visste jeg hadde flere steder å campe dersom vi ikke fant noen leilighet på dagen, og det var tydelig at huseier ikke ville bruke penger på at skadedyrfirma skulle ordne opp. De sa jeg måtte være ute innen 6 timer, og da skulle leiligheten være vasket ned, selv om det var ganske møkkete der da jeg flyttet inn. 

  Jeg pakket tingene, vasket og ryddet meg ut. Kl. 20.00 kom huseier for å hente nøklene og gi meg depositumet. Hun ville ikke gi meg hele depositumet, og jeg kjente jeg ble litt irritert av det. Nina kom og hentet meg, og hjalp meg med oppsigelsen av kontrakt, men huseier skulle absolutt ikke gi meg hele depositumet. Fikk en del av det, men ikke alt, og teknisk sett skulle jeg hatt både hele depositumet og litt over halve leia, siden jeg bodde i leiligheten i 1,5 uke.. 

  Så nå er jeg arbeidsledig og er uten leilighet. Jeg er veldig heldig som har Nina her, som stakkars har adoptert meg.. Så camper her noen dager mens jeg prøver å finne en ny jobb og en ny leilighet. Spania byr på utfordringer.. Spennende å se hvordan dette ender. 

   

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • ÆÆÆSSJJ!!!

 • Publisert: 09.09.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • I går kveld var jeg hos en kollega og bare skravlet. Da jeg kom hjem igjen skulle jeg inn på vaskerommet og sette inn varmtvannssprederen, siden jeg skulle dusje. Da jeg gikk inn der lå det en kakerlakk på ryggen på gulvet å sprellet.. Jeg så ikke at det var en kakerlakk, og trodde det var en siriss eller noe, så etter 2-3 forsøk fikk jeg drept den og kastet den i do. 

  I dag da jeg stod opp kom huseier og en annen fyr og fikset dusjen min. Det har vært en pakning som har vært borte, så den har sprutet vann ut fra rett under skjøten på slangen. Litt håpløst at den spruter vann i øyet mitt når jeg vasker håret og sånn. Eiendomsmegleren sa at dette skulle fikses på onsdag, så det var på tide at det ble fikset i dag... Huseieren snakker bare spansk, så det er noe kommunikasjonsproblemer da hun kom å skulle se på dusjen. Jeg skjønner en del av hva hun sier, men har vanskelighet med å uttrykke meg selv. Dusjen er ihvertfall i orden nå, og jeg tenkte ikke så mye på kakerlakkproblemet mitt. 

  Så gikk jeg på stranda. Det er litt overskyet, så var ikke så mye sol å nyte. Da jeg kom hjem og skulle inn på vaskerommet og sette inn varmtvannsprederen igjen så jeg at det var en kakerlakk i dørkarmen, skrek jeg ganske høyt og løp 3-4 skritt bakover. ÆÆÆÆSJ!! Så gikk jeg fort tilbake til vaskeromsdøra og smalt den igjen, men den døde selvfølgelig ikke av den grunn.. Jeg gikk på butikken, kjøpte kakerlakkspray og så ringte jeg eiendomsmegleren og forklarte situasjonen. Han sa han skulle ringe rundt og ta tak i problemet. Da jeg kom hjem til leiligheten sprayet jeg dørkarmen inn til vaskerommet før jeg åpnet døren og sprayet den ned, men den var ganske kjapp og stakk unna.. Til slutt fikk jeg sprayet den ned så den døde. Jeg sprayet deretter dørkarmer og vinduskarmer. HVA FAEN GJØR JEG NÅ!??? JEG KAN JO IKKE BO HER!! ÆÆÆÆSJ!!!

   

  Begge to var på størrelse med tommelen min, kanskje den siste var noe større. Det er ganske ekkelt, og jeg er litt usikker på hvor jeg skal sove i natt. Satser på at eiendomsmegleren snart ringer meg opp igjen så jeg får orden i dette... 

 • Publisert: 09.09.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • En hyggelig kveld

 • Publisert: 07.09.2017, 00:07
 • Kategori: Blogg
 • Begynte å ringe litt på jobb i dag. Prøvde litt i går, men kom bare gjennom til to kunder, så sjefen mente det var første dag med salg i dag og det virket som han var meget fornøyd med at jeg smalt inn mitt første salg allerede første dag med telefon. I tillegg fikk jeg også en utsending, så det kan være at jeg har et salg til inne i morgen. 

  Etter jobb fikk jeg melding av en kollega som ville ha meg med ut å ta et glass vin med en venninne av seg som er på besøk. Jeg takket ja og ble med. Ble strawberry daiquiri istedenfor vin, men det var helt innafor, for den var himmelsk!

 • Publisert: 07.09.2017, 00:07
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • God kveld

 • Publisert: 05.09.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg hatt andre dag i jobb og fått begynne såvidt med salg. Føler meg skikkelig nybegynner (kanskje ikke så rart, siden det faktisk er det jeg er, haha), men kommer nok mer inn i det etterhvert. 

  Føler jeg blir veldig godt tatt i mot av både kollegaer og sjefen. Hele gjengen har en god tone, det er et godt arbeidsmiljø og de som var her fra før er veldig inkluderende slik at jeg ikke føler meg utilpass eller alene. Han ene på jobben bor ikke så langt fra der jeg bor, så vi tok følge nesten helt hjem til meg. Han var også så hyggelig at han viste meg en butikk som ligger litt nærmere enn den jeg har handlet i til nå, slik at jeg slipper å gå meg ihjel med tunge varer når jeg skal handle. 

  Jeg må også legge til at det ikke gjør noe å kunne dra på stranda etter jobb og slappe av en times tid. Haha. 

 • Publisert: 05.09.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Første dag i ny jobb er overstått! 

 • Publisert: 04.09.2017, 23:27
 • Kategori: Blogg
 • På torsdag, da jeg kom, dro jeg jo rett på jobb. Sjefen sa da at jeg skulle være på jobb i 9-10- tiden, og jeg tenkte som så at da er jeg der kl 9, siden det er første dagen.

  Så jeg startet dagen med å stå opp kl. 0745. Var litt redd for å komme for sent første dagen, så gikk hjemmefra 45 minutter før jeg startet tilfelle jeg skulle gå meg bort. Fant frem på første forsøk (flinke meg, haha), og var derfor på jobb 30 minutter før jeg startet. Jeg tenkte som så at det var greit, men sjefen hadde ikke planer om at jeg skulle være der før i 10-tiden, så ble litt mye på begynnelsen av dagen. 


  Ligger treningssenter i samme bygg som jobben, så får se om det blir noe trening der etterhvert.

  Satt med opplæring i hele dag, frem til klokka ble rundt 1530. Sjefen sa da at jeg kunne velge å lese gjennom arket jeg fikk på stranda eller på kontoret, og da var jo ikke valget så vanskelig... Selvfølgelig valgte jeg kontoret.. Haha, neida. Gikk innom leiligheten og skiftet og hentet et par småting, og gikk ned på stranda. Satt der et par timer før jeg gikk hjem. Helt innafor å sitte ute i 32 grader og lese.. 

  Nå er det natta. Opp i morgen og fortsette opplæring. God natt.

 • Publisert: 04.09.2017, 23:27
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Jeg er egentlig i Sverige

 • Publisert: 03.09.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har egentlig bare tulla med dere hele tiden... Jeg er egentlig i sverige!

  Her er det både svensk kirke, svenske frisører og svensk/ norsk/ dansk/ finsk marked... 

  Jeg prøvde å finne jobben i dag, men klarte istedenfor å gå meg bort. I morgen er første dag i ny jobb, så da får jeg prøve å finne frem. Jeg har fått litt hjelp til å finne adressen på GPS, så satser på at den viser meg riktig vei.. Nå er det på tide å legge seg, så jeg er uthvilt og opplagt til første dag i ny jobb i morgen! Ønsk meg lykke til.

 • Publisert: 03.09.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Dag nummer 3

 • Publisert: 03.09.2017, 00:55
 • Kategori: Blogg
 • I dag har det også blitt mye avslapping, og bare nyte det å ha fri noen dager. Ble en tur på stranda, så dro jeg hjem og hentet kameraet mitt før jeg gikk en runde og tok litt bilder. Det er SÅÅÅ fint her!

  Ble sent i dag. Tenkte å prøve å stå opp i litt normal tid i morgen. Blir spennende å se hva morgendagen bringer. Jeg begynner på jobb på mandag, så får prøve å bruke morgendagen fornuftig.

 • Publisert: 03.09.2017, 00:55
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Rolig dag

 • Publisert: 01.09.2017, 18:25
 • Kategori: Blogg
 • I dag har dagen gått på stranda. Etter en lang dag i går hvor jeg gjorde mye og var inne mesteparten av dagen følte jeg at jeg trengte og fortjente å slappe av litt, så jeg har liggi på stranda i 4 timer og bare nytt solen. Det var ganske deilig, så det er nok fare for at det blir flere turer dit før jeg begynner på jobb på mandag. 


  Fått litt farge også. Ser det er ganske dårlig kvalitet på det bildet her. 


  Bor ganske nærme stranda. Bor ca. 30 meter rett til høyre.

  Er ganske fint her. Gatene er stort sett like, og de fleste gågater er flislagte som den på det ene bildet over. Kjenner det er litt tungt for knærne å gå på, selv med sko med god demping. Håper det går seg til. 

  Nå skal jeg på butikken og handle litt så jeg får i meg noe ordentlig mat. Snakkes!

 • Publisert: 01.09.2017, 18:25
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Første dag i nytt land

 • Publisert: 01.09.2017, 11:35
 • Kategori: Blogg
 • Første dagen er over, og andre dag er i gang! Vi hadde 37 grader i går, så det var ganske varmt, veldig deilig. 

  Det er kjempefint her! I går gikk dagen i veldig mye forskjellig, og jeg følte den var utrolig lang, siden jeg ikke fikk sove mer enn en time på flyet. De jeg møtte på Gardermoen satt også ved siden av meg på flyet, og ble "barnevakter" for meg nesten helt til jeg møtte salgssjefen, siden jeg ikke var kjent og ikke fant frem alene.. Haha. De var veldig hyggelige og holdt meg med selskap hele veien.

  Jeg landet 10.10, og salgssjefen møtte meg og kjørte meg til kontoret. Der satt vi i et par timer og ble litt kjent mens jeg ventet på eiendomsmegler. Så dro vi og så på leilighet og jeg flyttet inn. Jeg snakket med noen i absolutt hele går, for mange ville se hvordan jeg bor og hvordan det er her. Jeg gikk meg også bort her et par ganger. Haha, fort gjort når man ikke er kjent.

  En kompis av meg kjenner en dame som heter Nina, som bor her nede. Hun møtte meg i går kveld og hjalp meg så jeg fikk kjøpt sengetøy. Det var utrolig snilt!

  Jeg bor omtrent 3 minutter gangavstand fra stranda og 10-15 minutter fra jobben. Leiligheten ligger ganske sentralt, og jeg er ganske heldig og bor i en gate som er litt rolig. 

  Til nå har jeg ikke tatt et eneste bilde etter at jeg gikk av flyet, siden jeg har hatt noen på telefon konstant. Jeg skal få tatt litt bilder så dere får se hvordan jeg har det! 

 • Publisert: 01.09.2017, 11:35
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Herregud, nå drar jeg!

 • Publisert: 31.08.2017, 05:35
 • Kategori: Blogg
 • Nå har jeg kommet meg til Gardermoen og flyet går om en halv time!

  Pappa kjørte meg til flyplassen kl 0300 i natt, så jeg kom meg vel frem og fikk sagt hade til han også.

  Da jeg skulle sjekke inn bagasjen var jeg heldig og møtte et veldig hyggelig par som pratet litt og holdt meg med selskap helt til jeg satte meg for å vente. Bagasjen sjekket inn akkurat på max-vekt, så det var litt flaks...

  Jeg har ikke sovet noe i natt. Hadde litt for mye å gjøre på dagen i går før jeg dro. Jeg sa hade til mange herlige mennesker som jeg kommer til å savne kjempemye, og følte ikke at jeg var spesielt trøtt da kvelden kom. Det er mange følelser og forventninger som går gjennom hodet og kroppen, så ble liksom ikke trøtt. Satser på at jeg får sove litt på flyet.

 • Publisert: 31.08.2017, 05:35
 • Kategori: Blogg
 • 11 kommentarer
 • EN UKE TIL AVREISE!

 • Publisert: 24.08.2017, 19:21
 • Kategori: Blogg
 • I dag er det en uke til jeg er i Spania. Herregud! Nå begynner det å nærme seg. 

  Når jeg nå skal flytte ut, velger jeg å gjøre det skikkelig. Jeg bor fremdeles hjemme hos mamma og stefaren min, men om en uke flytter jeg til Spania og må stå ordentlig på egne ben for første gang, i et helt annet land! Jeg har aldri bodd ordentlig alene, og nå skal jeg teste det i et annet land hvor jeg ikke kjenner noen, med en annen kultur og en helt ny jobb som jeg ikke har prøvd før. Dette blir mye inntrykk, mange nye opplevelser og ikke minst mange nye erfaringer jeg kan ta med meg videre. Det begynner å gå litt opp for meg, men det går nok enda mer opp når jeg kommer til flyplassen på torsdag.

  Soverommet skal pakkes ned og jeg er i full gang. Nå består det av flytteesker, kofferter og klær overalt. Søstera mi skal flytte inn der når jeg flytter ut, så alle ting (bortsett fra møblene) skal ut. Jeg ser nå at det er utrolig hvor mye jeg har klart å dytte inn der. 

  Selv om jeg føler at jeg begynner å bli klar for å flytte for meg selv tror det blir veldig stille å bo alene i forhold til hva jeg er vandt til. Jeg er jo eldst av 4 søsken, og vi bor sammen med en oversosial mor og stefaren vår, så i tillegg til at vi er ganske mange som bor her fra før har vi også en del besøk. Her skjer det jo noe HELE TIDEN. Der nede kjenner jeg jo INGEN, så det blir nok en ganske stor overgang fra hva jeg er vandt til. 

   

   

   

 • Publisert: 24.08.2017, 19:21
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Er kampsporten historie?

 • Publisert: 02.08.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • De fleste som kjenner meg eller vet hvem jeg er vet at jeg har trent flere typer kampsport, og at det i flere år har vært noe som har betydd veldig mye for meg. For et par år siden var det mye som gjorde at jeg mistet "piffen", og jeg byttet kampsport-senter, så det endte med at jeg begynte å trene i Oslo. Det var mange grunner til det, men sånn ble det, siden det var det nærmeste alternativet utenom der jeg trente fra før. Det siste året har det vært veldig vanskelig å skulle trene så langt unna som i Oslo, siden jeg har jobbet tredelt turnus i jobben jeg har hatt det siste året. Det vil si at jeg bytter på med å jobbe dag, kveld og natt, og dette gjør det veldig vanskelig å kunne stille opp kontinuerlig på treninger. Det er ikke akkurat noe system i når jeg jobber hvilken vakt, så det blir veldig vanskelig å planlegge treninger som er oppsatt til en fast tid, med mindre jeg selv setter det opp. Når det blir så lite kampsport-treninger som nå så blir det vanskelig å se progresjon, og da er det lett å droppe de treningene man faktisk får dratt på også, og man ender opp som støttemedlem. I vår hadde jeg eksamen, og etter det har jeg dessverre ikke vært på en eneste kampsport-trening. 

  Kampsporten var en stor del av livet mitt, spesielt i det jeg begynte å trene det. Da jeg stilte på første trening visste jeg ikke at det skulle bli så viktig for meg at jeg stilte på alle treninger fremover. Jeg gikk fra å ikke trene noe til å plutselig trene kampsport 12 timer (8 økter) i uka i tillegg til annen trening i helgene. Jeg gikk min første konkurranse kun noen måneder etter at jeg begynte å trene, og tok min første medalje allerede da. 

  Jeg fikk være med å pusse opp nye lokaler da den gamle klubben flyttet og lagde eget senter. Det å få være med på oppvisning da vi skulle vise frem klubben vår var veldig morsomt, siden idretten var noe jeg virkelig brant for.

  Da jeg begynte på videregående valgte jeg å gå idrett med submission wrestling som toppidrett. Da fikk jeg trene spesifikt inn mot idretten i toppidrettstimene. Jeg måtte konkurrere for å kunne få vurdering i faget. Jeg konkurrerte en del for noen år siden, og har tatt en del medaljer gjennom disse konkurransene. 

  For tiden blir det lettest og mest praktisk å trene på et vanlig treningsstudio der jeg trener styrke. Jeg kan dra dit akkurat når det passer meg og det er mye kortere dit enn til kampsportsenteret slik at det ikke blir så mye unødvendig bruk av tid på reise. Dessverre er det slik at tiden ikke strekker til, og slik det har vært det siste halve året har jeg ikke hatt mulighet til å trene så langt unna. Jeg håper absolutt på å komme meg tilbake på matta, og det hadde vært helt perfekt om jeg finner et sted i Spania som kan gi meg den muligheten.    

 • Publisert: 02.08.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Hvorfor akkurat Spania?

 • Publisert: 29.07.2017, 11:55
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har fått en del spørsmål angående jobben jeg har fått, så tenkte å svare på noen av dem. 

  Hva slags jobb er det?
  Jeg skal jobbe som telefonselger i et norsk firma med kontor i Spania, og jeg skal ringe til Norge. Ja, nå vet jeg at fordommene kommer, og spørsmålene. Hvorfor skal du bo i Spania når du skal ringe til nordmenn? Hvorfor har de norske kontorer i Spania? De spørsmålene har jeg egentlig ikke noe godt svar på, men jeg tror det er billigere å ha kontorene der, og så skal jeg ærlig si at jeg ikke tror jeg hadde søkt på jobben selv dersom den var i Norge, så det kan være fordi det er lettere å få ansatte dit, siden mange ønsker å dra utenlands for å jobbe.

  Hvorfor vil du jobbe i utlandet?
  Når man skal velge jobb er inntekt absolutt viktig, men det er også viktig å trives i jobben sin. Jeg trives godt i alle mine tre nåværende jobber, men jeg føler jeg blir stående å tråkke i det samme gamle hele tiden, og nå trenger jeg virkelig å komme meg bort litt. Jeg er ung, og ønsker å oppleve noe nytt, og dette er en gylden mulighet som mange drømmer om og ikke alle får. Jeg kan ikke takke nei til en slik mulighet når jeg har hatt lyst til dette i mange år. Og hvis dette av en eller annen grunn ikke fungerer, vet jeg at jeg er velkommen tilbake i jobbene jeg har fra før her hjemme. Jeg har en familie og mange gode venner som støtter meg veldig i dette, og jeg vet jeg kan komme hjem igjen når som helst hvis dette av en eller annen grunn ikke skulle fungere.

  Hvorfor akkurat spania?
  Akkurat da jeg søkte jobben var det egentlig veldig spontant. Jeg fant annonsen, og så at søknadsfristen var samme dag, så jeg skrev søknaden med en gang og sendte den inn. Jeg hadde egentlig ikke forventet å få telefonen jeg fikk dagen etterpå, men ble overlykkelig da de ringte og spurte om et intervju, og takket selvfølgelig ja til intervjuet.

  Fra jeg begynte på ungdomsskolen har jeg drømt om å reise til et spansktalende land og jobbe. Jeg begynte med spansk som fag på skolen i 8. klasse, og hadde språket på skolen i 5 år. Jeg synes språk er interessant, og vil gjerne bruke og forbedre spansken min. Jeg synes også den spanske kulturen er spennende, og det er morsomt å kunne få muligheten til å oppleve den ved å bo der, og ikke kun slik man gjør når man er en uke på ferie. Tanken min har tidligere vært å jobbe som au pair hos en spansktalende familie. På den måten får jeg høre spansk hele tiden, og hvis man jobber med små barn må man på en eller annen måte klare å uttrykke seg på deres språk for å kunne kommunisere, med tanke på at de ikke lærer noe annet enn sitt eget morsmål før de begynner på skolen.

  Hvor i Spania er det og hvordan skal du bo?
  Jobben er i Fuengirola, litt utenfor Malaga. Jeg får hjelp til å finne en passende leilighet jeg kan bo i. De sa de skulle prøve å finne en som lå sentralt, slik at det er omkring 5 minutter gangavstand til jobben og 10 minutter til stranda.    

   

 • Publisert: 29.07.2017, 11:55
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Så spennende!

 • Publisert: 28.07.2017, 15:09
 • Kategori: Blogg
 • Jeg søkte meg ny jobb på onsdag forrige uke, og allerede dagen etterpå fikk jeg en telefon, der de lurte på om jeg kunne ha et intervju på fredag. Jeg takket selvfølgelig ja, og i intervjuet fikk jeg beskjed om at jeg fikk svar på mandag før kl 1900. De ringte meg på mandag, og kunne fortelle at jeg hadde fått jobben! Jeg ble så glad at jeg begynte å gråte.

  Nå som jeg har fått jobben, og flybilletten er betalt er det offisielt: JEG FLYTTER TIL SPANIA!!  Jeg flytter om en måned, og jeg aner ikke hvor lenge jeg blir der. Dette blir veldig spennende. 


  Jeg er klar for å prøve noe nytt, og er veldig spent på hvordan dette blir. Jeg har startet blogg slik at de som ønsker kan følge med på hvordan jeg har det, kan lese det jeg deler her.

 • Publisert: 28.07.2017, 15:09
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer