hits

tyralovise

Det er synd det måtte gå så langt

 • Publisert: 22.02.2018, 08:34
 • Kategori: Blogg
 • Tidlig i januar postet jeg et innlegg om vår kjære Kaos, som noen åpenbart synes var så fin at de bare måtte såre familien hans med å mate han og ta han inn til seg. Det innlegget ble sett utrolig mange ganger, og jeg er sikker på at de som hadde han ble nådd på en eller annen måte. Om ikke de selv er spesielt aktive på sosiale medier så er jeg uansett sikker på at de kjenner noen som har kjent igjen Kaos hjemme hos dem fra bildene som ble lagt ut, og at de har fått høre det på en eller annen måte. Det er ganske kynisk å stjele noens dyr, uansett hva slags dyr det er.  Vi satt uten svar på hvor han var veldig lenge. Første gang han forsvant skrev vi lapper og annonserte at vi savnet han, men dessverre uten respons. Til slutt trodde vi håpet var ute og vi regnet med at han var død som følge av en påkjørsel eller en slosskamp. Plutselig dukket han opp igjen, både tjukk, og fin i pelsen, etter langt over et år ute. Vi er derfor sikre på at han har vært inne et sted og at noen har tatt han til seg. 

  For to dager siden kom han hjem igjen, og det endte dessverre med det for han. Vi synes det var utrolig fælt å ikke vite hvor han var, og nå visste han ikke lenger hvor han hørte til. Vi visste ikke hvor lenge han ble hjemme av gangen, hvor lenge han ble borte neste gang eller hvor han oppholdt seg. Vi prøvde ALT for at han skulle holde seg hjemme. Vi kastrerte han, og det ble en operasjon fordi dyrlegen bare fant én stein. Vi har gitt han hormonsprøyter, da det var usikkert om den andre steinen fremdeles var der eller om han var født med kun en. Vi har gitt han god mat, masse kos og han hadde en familie som elsket han. 

  Det er utrolig fælt å ha en katt som man ikke vet hvordan har det når han plutselig stikker av og blir borte over lengre tid. Vi ble sittende med flere spørsmål uten svar. Kanskje han ble syk og ikke fikk behandling? Kanskje han kom i slosskamp og fikk skader som ikke ble behandlet? Derfor tok vi, etter prat med dyrlege, avgjørelsen med å avlive han. Hele familien var i gråt da avgjørelsen ble tatt. Det var utrolig trist, helt grusomt faktisk, men det var dessverre det beste for han, og han har det bedre nå. Nå vet vi hvor han er, og vi vet at han ikke har det vondt. 

  Så igjen, til deg som matet han og tok han fra oss: Det burde vært unødvendig å la det gå så langt at vi til slutt måtte avlive han. Dette er det ingen som har tjent på. Vi burde få hatt han i fred fra begynnelsen. Det var tydelig at han ikke var hjemløs da han forsvant herfra, men etterhvert ble han dessverre det.

  Og til deg som synes det er en god idè å sette ut mat til "villkattene".. Det er ikke så mange villkatter i Norge, men når det blir satt ut mat i låver og på trapper så blir det etterhvert det. Da kommer ikke huskattene lenger hjem for å spise, for de vet at de får mat ute. Så får de kattunger ute og så har vi det gående. 

  Sov godt, verdens beste Kaos. Du er allerede savnet. Vi elsker deg♥

 • Publisert: 22.02.2018, 08:34
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • En liten oppdatering

 • Publisert: 16.02.2018, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • Nå begynner endelig ting å gå litt min vei, og jeg kjenner litt på en mestringsfølelse. Jeg hadde en liten down-periode da jeg ikke så fremgang ved treningen og vurderte å gi opp hele fitness-greia. Men gode ord fra coachen og teamet har hatt mye å si, og jeg kan jo ikke gi opp nå så nære konkurransen! Jeg får også mye støtte fra venner og bekjente som har troa, og det har vært gull verdt, spesielt da jeg var på nippet til å gi meg. Vi klarer det her!

  Men hvis jeg ser at jeg ikke er klar når det nærmer seg så stiller jeg ikke. Det er både coachen og teamet klar over. Jeg gidder ikke stå der å føle meg dum, det er det ingen som tjener på. Hverken jeg, teamet eller coachen. Men planen er selvfølgelig å komme i mål!

  Jeg ser forresten at det er flere om dagen som er innom her, og jeg vet at noen ønsker litt oppdateringer angående fitness-konkurransen, hvordan jeg/ vi ligger ann, og kanskje noen progresjonsbilder. Jeg synes det er kult at så mange vil følge med, men jeg har dessverre pakket hverdagen min ganske full og oppdaterer ikke så ofte her. Men nå som det begynner å nærme seg konkurranse, og det kun er 5 uker til vi debuterer, er det kanskje greit med en liten oppdatering i ny og ne. 

   

 • Publisert: 16.02.2018, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Bare en måned siden sist..

 • Publisert: 01.02.2018, 18:30
 • Kategori: Blogg
 • I romjulen var jeg heldig og fikk blomster og konfekt på døra. Det var en flott bukett, men avsenderen stod ikke på kortet. Der stod det kun et dikt, men ingen navn. 

  Blomsterbutikken som sendte den kunne ikke fortelle meg hvem det var fra, selv om jeg har jobbet der tidligere og prøvde å fiske litt, siden de har taushetsplikt. Dersom sender ønsker å være anonym skal ikke de røpe det. Jeg lekte detektiv, og fant til slutt ut hvem det var, og fikk takket for den. Det er alltid koselig med blomster, men det er kanskje litt koseligere hvis man vet hvem det er fra, slik at man slipper å leke detektiv for å finne det ut.

  Så, i dag, ringte et nummer jeg ikke kjente, og da jeg tok telefonen var det en eller annen mann med en blomsterlevering som spurte om jeg var hjemme. Han sa han hadde en levering til meg, og siden det kom veldig uforventet spurte jeg om han tulla med meg, siden jeg ikke kunne skjønne hvem som skulle sende meg blomster. Da ble han litt rar og sa at han ikke tulla, og at han var hos meg om rundt 10 minutter.

  Denne gangen stod heller ikke avsender på kortet, men jeg skjønte ganske fort hvem det var på måten kortet er skrevet på, så jeg slapp å leke detektiv denne gangen. Det er ikke fra samme avsender, og jeg må ærlig si at det er litt rart å få blomster på døra for andre gang på under to måneder. Men det er veldig koselig ♥

 • Publisert: 01.02.2018, 18:30
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Resultatene kommer overraskende fort

 • Publisert: 28.01.2018, 19:05
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har nå vært på diett og fulgt mitt nye treningsprogram i ca 2 uker, og jeg så resultater allerede etter en ukes tid. Jeg tar bilder ukentlig for å kunne sammenlikne, og jeg ser at det er overraskende mye forandring på så kort tid. Selv om jeg har økt antall treningsøkter betraktelig, vet jeg at kostholdsendringene har mye å si, og jeg føler nå at jeg får mye mer ut av treningen enn jeg har fått tidligere. Jeg har trent både hardt og mye tidligere også, men likevel ikke sett så store og raske endringer som nå, og mye av grunnen er nok fordi jeg har spist akkurat hva jeg vil.

  Det er veldig spennende å se kroppen i forandring, og hvis det fortsetter slik tror jeg at jeg vil være klar for konkurransen i slutten av mars. 

  I dag var jeg på zumba og fitnessmøte, og cochen sier jeg må spise mer. Jeg personlig synes ikke at jeg gjør noe annet enn å spise, trene og lage mat, men jeg får vel gjøre som hun sier. Jeg spiser 6 ganger om dagen, men har tenkt å legge inn enda mer "middagsmat" i dietten min, slik at jeg spiser kjøtt/ fisk/ kylling hvertfall 2 ganger om dagen. Så får vi se om muskelmassen øker litt mer etterhvert, når jeg får i meg enda mer næring. 

  Jeg har også blitt nødt til å begynne med boktrening ved siden av alt annet, siden jeg har så dårlig kroppsholdning. Det er mye mulig den aldri har vært bra, men jeg tror mye av grunnen til den dårlige holdningen min er at jeg har drivet med kampsport lenge, og da er jo dårlig holdning mye fokus, nettopp for å kunne holde en god guard. Nå skal den trenes av, og jeg går rundt med bøker på hodet for å rette meg opp, haha.

   

 • Publisert: 28.01.2018, 19:05
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • En annen PT lager treningsprogrammet mitt

 • Publisert: 18.01.2018, 14:07
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har jo nylig fullført og bestått utdannelse som personlig trener, og synes det er litt kult å endelig ha en utdannelse. Likevel er det ikke jeg som legger opp mitt eget treningsprogram i ukene fremover. Jeg synes egentlig det er veldig greit at noen andre legger det opp for meg. Det er ofte lett å legge opp de øvelsene man liker best til seg selv, istedenfor de øvelsene man kanskje helst burde hatt i planen sin for å oppnå best mulig resultat. Man ser seg ofte litt "blind", og tenker til slutt ikke over noen andre øvelser å legge opp til seg selv enn de man bruker til vanlig. Jeg synes det er veldig fint å ha fått litt nye øvelser og øvelser jeg ikke har brukt på lenge.

  Grunnen til at noen andre legger opp treningsplanen min de neste ukene/ månedene er fordi jeg skal stille i fitness. Jeg fikk tilbudet om å være med fitnessgruppa til treningssenteret der jeg trener, og takket ja etter litt tenketid. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle prøve noe sånt, men det skal jeg jo nå. Coachen ser potensialet og tror at det kommer til å gå fint å komme i form til konkurransen. Jeg er veldig spent på utviklingen og hvordan det går. Nå flytter jeg inn på treningssenteret, haha.

  Jeg har i tillegg til treningsplanen også fått en kostholdsplan over hva jeg kan og hva jeg ikke kan spise, og antall måltider i løpet av dagen. Jeg håper selvfølgelig på best mulig resultater og følger derfor kostholdsveiledningen jeg har fått. Nå har jeg noen spennende og hektiske uker foran meg, med tanke på at jeg øker antall treningsøkter ganske mye i forhold til hvor mye jeg har trent de siste månedene. Alt skal jo gå opp med jobb og alt. 

  Det er jeg og Siv som skal stille nå til våren fra gruppa vår, Team Jump Fitness, nå denne våren. Ingen av oss har stilt før, så vi er motiverte og spente begge to. 

  Jeg håper dere vil følge meg og se hvordan dette går!

  Lik gjerne siden til Team Jump Fitness.

 • Publisert: 18.01.2018, 14:07
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Tusen takk til alle som delte mitt forrige innlegg!

 • Publisert: 09.01.2018, 01:18
 • Kategori: Blogg
 • Innlegget jeg la ut forrige dagen fikk en del delinger og det var mange som leste det. Jeg er setter stor pris på alle delinger! 

  Jeg kjenner mange mennesker, som igjen kjenner mange mennesker, og jeg er veldig sikker på at de som har vår kjære Kaos nå vet at han er savnet av oss og at han bor her. Verden er ikke så stor, og jeg tror at gjennom internett kan man nå de aller fleste. Vi har dessverre ikke sett noe mer til han, og jeg synes det er helt forferdelig at noen mennesker kan ta til seg en katt som det er lett å se at har et hjem, og at de vil holde han hjemme hos seg enda, nå som de antageligvis vet at han har en familie som savner han veldig. Kanskje de hadde klart å forstå det hvis de hadde snudd situasjonen og tenkt at det var et av deres dyr som forsvant, og de visste at noen hadde dyret deres hjemme hos seg? 

  Han er observert, så vi vet at han fremdeles lever, og håpet er derfor ikke helt ute.

   

 • Publisert: 09.01.2018, 01:18
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Kjære deg som mater katten vår!

 • Publisert: 03.01.2018, 12:32
 • Kategori: Blogg
 • For snart to år siden forsvant katten vår sporløst og var borte lenge. Jeg hang opp lapper og la ut et innlegg på facebook med bilde, beskrivelse og telefonnummer, slik at noen kunne ta kontakt hvis en snill sjel skulle finne han. Etter en stund fikk vi beskjed om at han var observert på Vestvang, og en kveld fikk en kollega av meg katten inn, men dessverre var det ikke vår katt.. Senere observerte vi selv katten vår i nærheten av her vi bor, og vi prøvde å få tak i han, men uheldigvis uten å lykkes. 

  I sommer/ høst, mens jeg fremdeles var i Spania, var det en snill sjel som ringte mamma og fortalte at hun hadde han på verandaen sin, og at hun skulle prøve å holde han der med litt mat hvis mamma kom og hentet han. Mamma og Tiril (min eldste søster) dro bort etter veibeskrivelse og fikk han med seg hjem. Alle hjemme var veldig glade for å se han. Jeg har yngre søstre som synes det var veldig koselig å ha han hjemme igjen, og jeg ble selv veldig glad for å se han da jeg kom hjem til Norge. 

  Etter at han kom hjem har han for det meste vært holdt seg hjemme og rundt her, men til tider har han vært flere dager borte av gangen, og siden han ikke går til matskålen når han kommer hjem etter 3-5 dager borte mistenker vi at noen tar han inn til seg og mater han. Han var frisk, overraskende fin i pelsen og hadde lite/ ingen sår da vi endelig fikk han hjem etter 1,5 år borte, og nå, når han er borte i flere dager av gangen har han heller ingen typiske tegn til at han har oppholdt seg ute hele tiden. Han er glad i folk, og hvis han hadde holdt seg ute så lenge ville han nok vært mer "sky" og kanskje holdt seg litt mer tilbake. Han har også lagt på seg, så det er tydelig at han har tilgang på mat der han oppholdt/ oppholder seg.

  Nå har han vært borte siden rundt julaften, og vi vil gjerne ha han hjem. Han gir uttrykk for at han trives her, og vi savner han veldig. 

  Så kjære deg som mater katten vår: 

  Vi har barn i hus som er veldig glade i katten sin og savner han veldig. Det føles veldig tomt når han blir borte i flere dager. Hvis dere slutter å ta han inn og gi han mat så vil han etterhvert slutte å bli borte herfra og heller holde seg her. Vi blir selvfølgelig bekymret når han forsvinner og ikke kommer tilbake på lang tid. 

  Jeg håper så mange som mulig vil dele dette innlegget så vi kan nå de som mater katten vår, og forhåpentligvis få ha han i fred. Setter utrolig pris på alle delinger ♥

 • Publisert: 03.01.2018, 12:32
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Takk for i år!

 • Publisert: 31.12.2017, 20:11
 • Kategori: Blogg
 • 2017 går mot slutten, og for meg har dette vært et utrolig spennende og lærerikt år. Jeg har opplevd mye, både på godt og vondt, og jeg føler dette har vært et av mine mest opplevelsesrike år. Selv om det kanskje ikke har vært mitt mest heldige år, så har det inneholdt både glede og sorg, latter og tårer, og det har vært veldig variert. Jeg har fått reise litt, og jeg har opplevd utrolig mye nytt. Det blir spennende å se hva 2018 har å by på i forhold til året som har gått!

  Her er noen tilbakeblikk:

  I mai reiste jeg en liten tur til Ålesund for å se igjen gamle kjente og pynte litt hos mormor. Besteforeldrene mine bodde der i mange år, og jeg var mye der da jeg var liten, så der ligger det mange gamle minner og følelser. Jeg reiste alene for å besøke besteforeldrene i de fleste ferier da jeg var yngre, og første gang jeg ble sendt alene med bussen oppover var jeg bare 6-7 år gammel. Det var veldig godt å være tilbake der en tur igjen i år, og jeg storkoste meg. Det er utrolig fint der, og det var utrolig hyggelig å møte igjen kjente og kjære.

  I juni dro vi på jentetur til London. Det var mamma, Tiril, Unn, Lotte og jeg. Vi var borte en langhelg, men fikk likevel sett mye. Jeg hadde aldri vært i London før og synes det var en utrolig fin tur. 

   

  I august flyttet jeg til Spania! Det var en lærerik tur, med både oppturer og nedturer. Det sies at all erfaring er god erfaring, og selv om det ikke gikk helt som jeg hadde håpet hadde jeg en fin opplevelse, alt i alt. Jeg så, lærte og opplevde utrolig mye og ble kjent med mange flotte nye mennesker som jeg aldri hadde blitt kjent med hvis jeg ikke hadde dratt. 

  I november reiste jeg tilbake til Norge, og jeg ble godt tatt imot av både familie, venner og kollegaer. Jeg smatt rett tilbake i arbeid bare 2-3 dager etter at jeg landet, og har jobbet fullt siden. Det er på mange måter godt å være tilbake, men jeg kjenner også at jeg savner Spania litt, og kunne tenkt meg å reise tilbake på et senere tidspunkt hvis muligheten byr seg. Det blir spennende å se hvordan det neste året blir, og om det topper året som har gått. 

  Tusen takk for året som har gått. Jeg ønsker dere et fantastisk nytt år! 

 • Publisert: 31.12.2017, 20:11
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Tilbake i grønt!

 • Publisert: 23.11.2017, 16:27
 • Kategori: Blogg
 • Først vil jeg si at det var litt blanda følelser å komme hjem igjen til Norge. Jeg kom hjem på fredag for 1,5 uke siden, og da var det veldig merkelig hele greia. Det var veldig blanda følelser, både å ta av fra Malaga, og å lande på Gardermoen. Jeg kan ikke helt beskrive det, men de første dagene føltes det som jeg hadde vært borte en evighet, men etter et par dager hjemme føles det på en måte som at jeg aldri var borte, og tiden borte er veldig "vak". Alt er bare veldig merkelig, men alt i alt var det veldig godt å komme hjem igjen å få landet litt. Det har vært mye inntrykk hele veien, både på godt og vondt.

  Første helgen hjemme ble brukt i garasjen til onkel. Jeg har jo en bil som ikke er EU-godkjent og som det er litt å gjøre på, så jeg har skrudd litt på den. Jeg skrudde litt før jeg reiste også, og hadde egentlig en avtale med pappa om at han skulle fikse den ferdig, EU-godkjenne den og selge den for meg, siden jeg ikke visste hvor lenge jeg ble borte og ikke hadde penger til å ha den stående i Norge mens jeg var i Spania. Det ble dessverre ikke sånn, så det ble en del å gjøre for meg da jeg kom hjem. Problemet før jeg reiste var egentlig ikke at jeg ikke kunne fikse bilen selv, men at tiden ikke strakk helt til med tanke på at det ble ganske bråbestemt at jeg skulle reise bort.

  Nå er bremser og brekk smurt, bærebruene foran er skiftet, og det er ikke så mye igjen å gjøre på den før den er klar for etterkontroll. Så får jeg krysse fingrene for at den blir godkjent så jeg snart har min egen bil igjen. Jeg har nå vært veldig heldig å få låne bilen til bestefar, slik at jeg kommer meg til og fra jobb og dit jeg skal, men det skal bli veldig deilig å kunne kjøre min egen bil igjen snart. Det er noe med det å kjøre sin egen bil.

  Jeg kunne egentlig begynne å jobbe allerede dagen etter at jeg kom hjem, og er veldig takknemlig for å få tilbudet allerede da, men jeg ville gjerne lande litt før jeg begynte å jobbe igjen, og jeg hadde jo en del ting å ordne før jeg kunne starte en "vanlig" hverdag . Jeg kom hjem ganske sent på fredagen, og det er jo faktisk en del inntrykk og mange kjente og kjære som gjerne ville se meg igjen. Jeg begynte å jobbe igjen mandagen etter at jeg kom hjem. Jeg jobbet mandag til fredag forrige uke, og denne uka er det også full jobbing. Jeg føler jeg har kommet godt tilbake i gamle rutiner.

  Siden jeg jobber på Kiwi har jeg sett en del kjente og kjære gjennom jobben, og jeg har fått mange kommentarer og tilbakemeldinger på at jeg er tilbake. Flere av de faste kundene som har vært innom og som ikke visste at jeg har vært i Spania har tydeligvis også merket at jeg har vært borte, og alle har sagt at det er hyggelig å se meg tilbake igjen. Det er jo selvfølgelig ekstra koselig å være tilbake når man vet man har vært savnet. 

  Jeg har fått en del vakter frem til jul, og det trengte jeg absolutt. Jeg blir jo gal av å gå hjemme, og som dere vet var det jo min økonomiske situasjon som gjorde at jeg måtte komme hjem til Norge igjen. Jeg vil gjerne jobbe så mye som mulig slik at jeg får stablet meg litt på bena og får spart opp litt penger til eventuelt å reise tilbake. Jeg gir ikke opp! Jeg har jo selvfølgelig også et ønske om å få en utdanning, og skal søke skole til høsten også, slik som jeg gjorde i år, men dersom jeg ikke kommer inn vil jeg nok gjerne prøve å dra tilbake. Jeg har snakket om dette i mange år, og synes det er veldig trist at det gikk som det gikk, men jeg får se hva som skjer. Er det noe jeg absolutt har lært er det at livet ikke kan planlegges, og jeg må ta ting litt som de kommer.

 • Publisert: 23.11.2017, 16:27
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Det skal ikke så mye til for å glede andre

 • Publisert: 10.11.2017, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • I dag setter jeg kursen hjem, og jeg har veldig blandede følelser angående det. Jeg har sovet omtrent 4 timer i natt, så det her blir en veldig lang dag. Det er mye tanker og følelser og jeg føler ikke at jeg klarer å sette det helt sammen og på plass. Det tar nok noen dager i Norge før jeg klarer å slappe av og senke skuldrene.

  Jeg trives på mange måter veldig godt i Spania, men selvfølgelig blir det godt å komme hjem. Det blir godt å se igjen alle hjemme, og jeg gleder meg veldig til å kunne få en «normal» hverdag igjen, slik som hverdagen min pleier å være. Jeg er vandt til å ha omtrent tusen ting å gjøre på en gang, og tro det eller ei, men jeg savner det litt. Det er jo det som er meg. Jeg har som kjent blitt sittende en del hjemme her og det synes jeg blir veldig kjedelig. Jeg blir gal.

  Jeg sovnet ikke før rundt 4 i natt, og da jeg våknet kl 8 i dag tidlig var jeg lys våken. Det er litt rart å skulle hjem til Norge igjen, men som sagt blir det veldig deilig. Jeg ser jo at jeg ikke har i nærheten av like mange bekymringer der hjemme som her i Spania, så det blir nok noen kilo av skuldrene når flyet lander på norsk jord.

  Da jeg skulle tømme det som var igjen i kjøleskapet tenkte jeg at jeg ikke ville kaste maten, siden det er mange som ikke har tilgang på det. Så før jeg tømte det gikk jeg en runde for å se om det var noen jeg kunne gi det til. Jeg hadde en dame i tankene som har jeg har sett sitte med en koffert på samme plass nesten hver gang jeg har gått forbi, uansett når på døgnet. Jeg fant henne ikke, men jeg gikk forbi en ung dame som så ut til å være narkoman. Hun hadde tydelige trekk i ansiktet og gips på armen, som om hun skyldte gjeld. Jeg gikk forbi henne, og beklaget at jeg ikke hadde noe å gi henne, da lommeboka mi lå igjen hjemme.

  Så gikk jeg tilbake til leiligheten og tømte kjøleskapet. Da jeg kom tilbake gikk jeg bort til henne og spurte om hun snakket engelsk, da det absolutt ikke er noen selvfølge her i Spania. Hun sa ja, og jeg forklarte henne at jeg flytter til Norge i dag og at hun kunne få maten jeg hadde igjen hvis det var av interesse. Det var også noe alkohol der som Wilhelm og jeg kjøpte inn men aldri drakk opp. Først så hun litt overrasket ut, og det så ikke ut som hun hadde forventet det. Så ble hun veldig glad, takket og ønsket meg en god tur.

  Hun ville nok sikkert heller hatt penger hvis hun kunne velge, men maten hun fikk kostet nok mer penger enn jeg ville gitt henne, i tillegg til at hun trenger næring. Jeg synes det er vondt å se mennesker som har ødelagt livet sitt på den måten, men det er dessverre ikke så mye man får gjort med det hvis de ikke selv ønsker å bli rusfrie. Det var utrolig godt å se at hun ble så glad. Det er egentlig ikke så mye som skal til for å glede andre, og man føler seg veldig bra selv etterpå også.

  Så nå har jeg gjort en god gjerning, fått pakket siste rest og kommet meg til flyplassen. Jeg var ute i god tid, og var vel her 5-6 timer før flyet går, haha. Det er fremdeles et par timer til takeoff, men det var ikke så mye mer å gjøre rundt der jeg bodde, så jeg tenkte det var like greit å komme seg til flyplassen i god tid, så kunne jeg ta en kaffe og slappe av litt.

  Det sies at kjært barn har mange navn. Får nytt navn hver gang jeg drikker kaffe på Starbucks, haha. Gjør meg klar til takeoff. Sees snart!

 • Publisert: 10.11.2017, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Det er godt gjennomtenkt

 • Publisert: 06.11.2017, 23:12
 • Kategori: Blogg
 • Først vil jeg si at det var veldig hyggelig å ha Wilhelm her, selv om helga fløy avgårde og det føltes som han nesten ikke rakk å lande før han måtte dra igjen. Tusen takk for besøket, Wilhelm!

  På fredag måtte jeg bestemme meg for hva jeg skulle gjøre i et veldig vanskelig valg. Jeg har tenkt en liten stund gjennom det, og tror jeg har gjort det som er rett.

  Jeg har som kjent hatt en del nedturer etter at jeg flyttet hjemmefra og rett inn i et nytt land, og jeg synes det var vanskelig å være helt alene når ting stod på som verst. Det har selvfølgelig også vært en del oppturer, og jeg føler jeg har delt alt på godt og vondt her på bloggen. 

  Da jeg kom tilbake i jobb på mandag forrige uke viste det seg at jeg ikke får betalt for sykemeldingsperioden fordi jeg ikke jobbet lenge nok i Spania før jeg ble sykemeldt. Det var da jeg virkelig forstod at jeg måtte sette meg ned å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre, med tanke på økonomien. Om jeg skulle bli her eller sende inn en oppsigelse å komme meg hjem til Norge igjen. Jeg har jo selvfølgelig fått meg nye venner her og funnet meg litt til rette, tross alt. Det var utrolig vanskelig å ta avgjørelsen om hva jeg skulle gjøre, men jeg fikk jo bare halvparten av lønnen som var forventet, og da så jeg det ble vanskelig å få ting til å gå rundt.

  Så på fredag sendte jeg en oppsigelse til arbeidsgiveren min. Det var utrolig vanskelig, for jeg vil så gjerne være her og lære og oppleve mer, og ikke minst vise verden at jeg ikke gir meg når det er noe jeg virkelig vil. Jeg fikk vondt inni meg og pulsen økte da oppsigelsen var skrevet og jeg skulle trykke på "send", for det er jo aldri hyggelig å skulle si opp en jobb, men jeg hadde egentlig ikke så mye valg. Jeg har sett på min økonomiske situasjon, og jeg ser det rett og slett ikke går rundt her nå, siden jeg fikk ganske mye mindre betalt enn planlagt. Så jeg sendte oppsigelsen.

  Jeg dro på jobb som vanlig i dag tidlig. Jeg har 2 uker oppsigelsestid, men siden jeg har vært en del borte fra jobb grunnet sykdom er jeg fremdeles ikke halvveis i opplæringen. Jeg tok en ordentlig prat med teamlederen min og sjefen over han da jeg kom på jobb, og forklarte situasjonen. Jeg forklarte også at det ikke har noe med jobben å gjøre, for det var viktig for meg å få frem, men at jeg rett og slett ikke klarer meg her nede etter at jeg så lønningen min. De sa de forstår situasjonen min, og at siden jeg ikke er ferdig med opplæringen så trenger jeg heller ikke å jobbe ut oppsigelsestiden min, så jeg fikk gå på dagen.

  Jeg har fremdeles noen dager igjen her nede før jeg setter snuta hjemover, siden det er mye dyre flybilletter de neste dagene, og jeg må gjøre det så billig som mulig å komme seg hjem. I morgen skal jeg ordne det siste papir-arbeidet før jeg er helt klar for hjemreise, og så skal jeg prøve å nyte de siste dagene her så godt jeg kan før jeg reiser hjem igjen til Norge. Planen er å dra hjem dit for å få litt orden på tanker, følelser og generelt livet mitt egentlig, også håper jeg å kunne dra tilbake hit på et senere tidspunkt, når jeg har fått litt orden på ting. Jeg liker jo egentlig Spania veldig godt, så jeg vil jo prøve igjen.

  Jeg har opplevd og lært utrolig mye, og jeg ville ikke vært en eneste av opplevelsene foruten, tro det eller ei. Jeg har lært mye om kultur og hverdagen i et annet land, og ikke minst har jeg lært meg selv å kjenne på godt og vondt. 

  Det sies at penger ikke er lykke, men man er ei heller lykkelig uten penger. I Norge vil jeg lettere klare å rette opp økonomien, og der har jeg kjente og kjære rundt meg som også vil gjøre hverdagen noe lettere. Og jeg vet at mine nærmeste allerede har gledet seg lenge til jeg kommer hjem.

  Det hender livet ikke blir helt som planlagt. Jeg ga aldri noen spesifikk tid på hvor lenge jeg skulle være borte. Etter mine erfaringer og opplevelser føler jeg det er helt innafor å komme hjem etter rundt 10 uker. Jeg kommer ikke hjem med halen mellom bena, snarere tvert i mot. Jeg kommer hjem med hodet hevet, for jeg har FAEN ikke gitt meg før jeg faktisk måtte! 

 • Publisert: 06.11.2017, 23:12
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Det perfekte bildet

 • Publisert: 03.11.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • I dag startet vi dagen med en god frokost. Det var veldig godt å slippe å spise frokost alene. Det ble liksom litt mindre ensomt.

  Så bar det i dyreparken en tur. Det var mye spennende der. Jeg har ikke vært der før, til tross for at den ligger veldig nærme der jeg bodde før. Det er liksom litt kjipt å dra i dyreparken alene, haha. Det var mye forskjellig der, og vi fikk oss litt trim, siden det ligger et lite stykke fra her jeg bor nå. 

  Vi fant Timon!

  Og Pumba!

  Da vi følte oss ferdig i dyreparken gikk vi en liten runde og tittet litt i butikker og gater. Jeg har jo egentlig sett det en del ganger, siden jeg gikk gjennom flere av gatene på vei til og fra den første jobben jeg hadde og føler jeg begynner å bli ganske kjent rundt her nå. 

  Nå har vi akkurat fått i oss litt mat, så får vi se om vi finner på noe mer spennende utover kvelden. I morgen planlegger vi å ta en tur til Torremolinos og titte litt. 

  Med det vil jeg ønske alle en fin kveld videre og en god helg! Også skulle jeg hilse fra denne karen her. Det perfekte bildet.

 • Publisert: 03.11.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Noen dager til hjemme fra jobb

 • Publisert: 03.11.2017, 00:20
 • Kategori: Blogg
 • På mandag begynte jeg på jobb igjen, og det var på en måte veldig godt å komme inn i rutine og ikke sitte hjemme hele dagen. Jeg føler på en måte at jeg startet på nytt med opplæringen jeg begynte på før jeg ble sykemeldt, siden jeg har glemt mye til nå, da det ikke har blitt praktisert. Jeg har fri fra i dag, og skal ikke jobbe igjen før på mandag, så da blir det vel nesten å begynne på nytt IGJEN... Hahaha. Men jeg kan jo faktisk ikke noe for at jeg ble syk, og vi må bare ta det i tempoet det går i.. Det var ikke planlagt, og sjefen min var enig i at vi bare må gjøre det beste ut av det.

  I går fikk jeg endelig trene igjen, og var fullt forberedt på å ta meg en tur på treningssenteret. Da jeg kom dit så jeg til min store skuffelse at det var stengt, og jeg måtte bare gå hjem igjen. 1. november er helligdag i Spania, men det tenkte jeg jo ikke på, siden jeg hadde jobbet hele dagen. Selv om treningssenteret var stengt ville jeg gjerne trene litt, siden jeg endelig kunne gjøre det etter å ha blitt frisk igjen, så jeg tok meg en løpetur. Jeg prøvde jo å begynne med treningen for 3 uker siden, men ble jo syk og måtte holde meg hjemme. Det var veldig befriende og godt å kunne ta seg en løpetur i går, selv om jeg ikke egentlig pleier å løpe, haha. Det er liksom ikke helt meg, men det var alternativet hvis jeg ville trene. Trening med egenvekt blir ofte litt for lite motstand føler jeg, og jeg synes det blir kjedelig, siden jeg drev veldig mye med det før og på en måte "trente meg lei". 

  I dag har jeg fått besøk fra Norge! Wilhelm kom med flyet i dag og blir til søndag. Det var veldig godt å se han igjen, og jeg ser frem til en hyggelig helg. 

  Han MÅTTE bare smake den oreo-isen som jeg snappet han for en tid tilbake, så det stod vel ganske høyt på listen over hva vi måtte gjøre, haha. Så har vi hatt en slags sightseeng, hvor jeg viste han hvor jeg bodde før og litt ellers rundt i byen. Vi gikk langs stranden og så en som drev med noe sand-kunst av noe slag. Det var kult å se noe så detaljert laget av sand. 

  Nå er det straks kvelden på oss, slik at vi får litt ut av helgen når han er her. 

 • Publisert: 03.11.2017, 00:20
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ut av leiligheten!

 • Publisert: 28.10.2017, 14:56
 • Kategori: Blogg
 • Eiendomsmegleren ringte aldri opp igjen, dessverre. Jeg sendte han til slutt en melding og spurte hvordan det ble med skadedyrfirma, og han sa de ikke har tid før til uka.. Det hadde ikke gjort så mye å få det unna så fort som mulig egentlig. Men, jeg får ikke gjort så veldig mye hverken fra eller til. Satser på at de får gjort det så tidlig som mulig neste uke. Så får vi se da. Jeg blir seriøst GAL av å ikke ha noe å gjøre.

  Forrige helg var jeg en liten tur i Malaga. Det var utrolig fint der! 

  I går bestemte jeg meg for at jeg måtte komme meg ut hjemmefra. Synes ikke det er så trivelig å sitte her med alle kakerlakkene, og i tillegg er det veldig ensomt (til tross for hvor mye annet enn meg selv som lever i denne leiligheten, haha). Tiden går utrolig sakte når man kjeder seg, og det blir veldig kjedelig å sitte her dag ut og dag inn, så jeg tok med meg kameraet mitt og gikk meg en tur. Selv om lungebetennelsen fremdeles sitter litt igjen i høyre lunge har jo legen min bedt meg om å ta det med ro, men jeg gikk i bedagelig tempo, og jeg tror frisk luft er bra, så jeg tror ikke gårsdagens tur gjorde saken noe verre.  

   

  Det er noe med å komme seg ut å få noe annet å tenke på enn bare det faktum at man sitter alene. Det er litt å se på og tankene flyr ofte en annen vei når jeg kommer meg ut litt, og spesielt hvis jeg må konsentrere meg litt eller har noe å drive med. Sånn sett blir det veldig deilig å etterhvert kunne komme seg litt ut hjemmefra.

  Det blir deilig å komme seg tilbake i rutine og jobb fra mandag, og jeg regner med å kunne begynne å trene igjen om ikke så altfor lenge. Da går tiden plutselig litt fortere og det blir ikke så kjedelig. Jeg hadde jo virkelig sett frem til å begynne å trene igjen, og samme dag som jeg meldte meg inn på treningssenter og hadde min første treningsøkt på lenge ble jeg syk, så det ble liksom litt ekstra nedtur. Men nå er jeg back in buisness om ikke så altfor lenge!

 • Publisert: 28.10.2017, 14:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • To dager hos legen

 • Publisert: 25.10.2017, 15:29
 • Kategori: Blogg
 • I går var jeg hos legen for sjekk igjen. Han lyttet på lungene mine og sendte meg til radiologi for å ta røntgen av dem. Det ble en del gåing i går, siden jeg hadde litt vanskelig med å finne frem, men etter å ha spurt 3 tilfeldige personer fikk jeg litt veiforklaringer og fant frem til slutt.

  Jeg har også vært hos legen i dag, og han sa det så bra ut på bildene fra i går. Det sitter fremdeles litt igjen i høyre lunge, men han mente det går over. Jeg har fått beskjed om å ta det med ro de neste dagene.

  Også fikk jeg omsider tak i eiendomsmegleren i dag, og han sa han skulle kontakte skadedyrfirma som skal fikse kakerlakkproblemet. Det er visst 1 års garanti, og siden de var her for 7-8 måneder siden i følge Paul, så skal dem visst ordne det. Så nå venter jeg i spenning på at Paul skal ringe opp igjen.

 • Publisert: 25.10.2017, 15:29
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jeg har nye leieboere

 • Publisert: 24.10.2017, 07:26
 • Kategori: Blogg
 • Jeg skrev jo tidligere at jeg håpet jeg bodde alene denne gangen, men det viser seg at jeg har leieboere her også, og dessverre blir jeg likevel sittende å betale hele leia selv. Kakerlakkene følger tydeligvis etter meg, men de jeg har her er heldigvis (etter hva jeg har sett til nå) veldig mye mindre enn de jeg hadde i forrige leiligheten, selv om det kan tyde på at det er noen større som legger egg et eller annet sted.

  Siden jeg nå har fått kakerlakker her også så har jeg fått meg en ny bestevenn.

  Den støtter meg i tykt og tynt, og er der for meg når jeg føler jeg trenger hjelp til å få ubudne gjester ut av hus. Neida, altså, fra spøk til alvor nå så begynner jeg å bli mektig lei egentlig, og det passet meg veldig dårlig å finne kakerlakker her også. Skal aldri denne uflaksen her ta slutt? Jeg må jo ha gjort noe helt grusomt tidligere, siden jeg har så dårlig karma.

  Det her var jo grunnen til at jeg flyttet fra forrige leiligheten, og da jeg fant ut det her i går var jeg liksom helt tom. Jeg hadde ingen reaksjon, jeg ble bare helt satt ut. Jeg visste ikke hva jeg skulle si eller gjøre. Jeg var vel egentlig litt målløs, på en eller annen måte. Så nå får jeg finne på noe lurt.

 • Publisert: 24.10.2017, 07:26
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • 10 ting jeg har lært til nå

 • Publisert: 23.10.2017, 15:39
 • Kategori: Blogg
 • 1. Det er ikke så lett å være utlending i et nytt land, spesielt ikke når du ikke kan språket.
  Det er ikke så mange her som snakker engelsk. Det er stort sett kun de yngre som lærer det, så kommunikasjonen kan fort bli et problem. Det er ikke så lett å kommunisere med leger, de i banken, politiet osv når de kun prater spansk, og man blir kanskje sett litt ned på og behandlet litt annerledes siden man ikke snakker språket og ikke "hører til her". Heldigvis for meg så kan jeg litt spansk fra før, og jeg forstår mye av hva som blir sagt, selv om jeg synes det er vanskelig å uttrykke meg. Uten noen ferdigheter i språket ville det nok blitt veldig vanskelig. 

  2. Mange spanjoler er veldig hjelpsomme.
  Jeg har egentlig ikke noen god forklaring på hvorfor jeg har den oppfatningen, eller noen spesiell hendelse tilknyttet det, men for eksempel fikk jeg spørsmål av en jeg har blitt kjent med om jeg trengte noe, og han sa jeg bare måtte si ifra hvis det var noe jeg trengte hjelp til eller noe jeg behøvde, siden ble syk. Og så hun i køen på legekontoret som så at jeg var ganske langt bak i køen. Oppfatningen min er egentlig at spanjoler er enten eller. Enten er de veldig hjelpsomme, eller så gidder de ikke å se på deg en gang (omtrent). Det virker ikke som det finnes noen mellomting. 

  3. Spanjoler er veldig inkluderende.
  Det så jeg spesielt da jeg bodde hos Nina. For meg er det ikke en selvfølge å bli inkludert av folk som ikke kjenner meg. Men Nina og Lucas var bedt i bursdag, og det var liksom en selvfølge at jeg fikk være med, selv om fåtallet av de som skulle dit snakker engelsk, og derfor ikke skjønner så veldig mye av hva jeg sier. Hele gjengen inkluderte meg likevel, og da de fikk vite at jeg snakker litt spansk i det vi skulle gå virket det som de synes det var kjempekult. 

  4. Det kan alltid bli verre. 
  Denne er jo en smule negativ da, men da jeg hang ganske fælt med hodet etter at jeg plutselig stod arbeidsledig og husløs tenkte jeg at det ikke kunne bli verre, og at nå måtte hellet snu. Men jeg har lært at det kan alltid bli verre, for her sitter jeg, med dobbelsidig lungebetennelse og masse medisiner. 

  5. Det er veldig ensomt å bo alene.
  Spesielt når du er vandt til å bo sammen med mange andre. Da jeg bodde hjemme sammen med søstrene mine kunne jeg velge å fjerne meg hvis jeg ikke orket masse bråk og folk. Jeg kunne sette meg på rommet mitt, eller jeg kunne ta meg en kjøretur. Det er derimot litt vanskeligere å velge om man vil ha folk rundt seg når man ikke kjenner så mange. Dette hadde kanskje vært annerledes hvis jeg hadde bodd for eksempel i Eidsvoll, siden jeg kjenner en del folk der. Der går det ann å be folk på besøk eller dra bort til folk, noe som er litt vanskeligere her, siden jeg ikke kjenner så mange og det er litt mer enn en svipptur ned hit. 

  6. Når man gjør noe så "crazy" som jeg har gjort nå får man plutselig mye oppmerksomhet.
  Og da tenker jeg på mange måter egentlig. Jeg har fått en del kommentarer på at jeg er veldig tøff som tør å flytte alene, og mange har backet meg i valget mitt. Jeg har også fått en del kontakt med mennesker jeg ikke har hatt kontakt med på lenge, og det er jo veldig koselig. Jeg er også overrasket over hvor mange som følger meg her, og jeg setter pris på hver og en. 

  7. Dine falske venner skygger banen.
  Jeg ser at jeg har en del mennesker jeg har mistet kontakten med også, etter at jeg flyttet hit. Hvis man betyr mye for hverandre holder man kontakten uansett hvor langt det er mellom hverandre, og det er opp til begge parter. Man ser lettere hvem som faktisk er dine ekte venner når man får det litt på avstand, og egentlig er jeg ikke spesielt overrasket over hvem som har skygget banen. 

  8. Familien din støtter deg i tykt og tynt.
  Jeg har vært ganske lei meg og sliten etter mye som har skjedd her nede, og når jeg har snakket med familien min har de motivert meg til å prøve litt til og litt til, men de har også sagt at de støtter meg om jeg velger å komme hjem igjen i morgen.

  9. Mamma er fantastisk å ha.
  Jeg har jo dessverre hatt en del nedturer, og jeg vet at jeg alltid kan ringe min kjære gode mamma om jeg trenger noen å prate med. Uansett hva det gjelder og når på døgnet er hun der, og det er veldig godt å vite. 

  10. Vi har det egentlig veldig bra i Norge.
  Da jeg fikk konstatert dobbelsidig lungebetennelse fikk jeg ingen sykemelding. Jeg tenkte jo ikke på å spørre om det, jeg var jo mest innstilt på å bli frisk, få puste igjen og gjøre mitt beste i den nye jobben. Da jeg kom på jobb på mandag var jeg jo ikke spesielt fresh, og med feber og pusteproblemer var jeg egentlig mest keen på å komme meg hjem igjen til senga mi, men her i Spania har vi ikke egenmeldingsdager, og hvis jeg skulle få bli hjemme og bli frisk måtte jeg først skaffe meg en lege, og deretter en sykemelding. I Norge ville det jo vært en selvfølge å få sykemelding når jeg fikk diagnosen, og jeg ville vel kanskje nesten vært lagt inn på psykiatrisk avdeling nå, siden jeg faktisk stilte opp på jobb to dager med dobbelsidig lungebetennelse før jeg kom meg til legen og fikk en sykemelding. Man kan si mye rart om arbeidsplassene og helsevesenet i Norge, men det er egentlig ikke så ille som dere tror. 

 • Publisert: 23.10.2017, 15:39
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jeg knakk sammen

 • Publisert: 21.10.2017, 15:24
 • Kategori: Blogg
 • Søsken er noen rare vesner. Det er ingen som kan få deg mer sint og grinete enn søsknene dine, men det er også de som er der og støtter deg når du har det vanskelig, og dere kan le sammen i timesvis. Det noe av det kjæreste man har. Jeg er så heldig å ha 4 søsken. Da vi var yngre klarte vi nok ikke helt å sette pris på hverandre på samme måte, selv om man selvfølgelig elsket hverandre. Etterhvert som jeg har blitt eldre setter jeg mer og mer pris på at jeg har dem. Jeg elsker dem alle sammen, og ville ikke vært noen av dem foruten. 

  I stad tok jeg en telefon til mine to yngste søstre, og da det kom et "Hei, Tyra!" fra andre siden var det akkurat som å trykke på en bryter. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg bare knakk helt sammen.

  Jeg skjønner nok ikke hvor mye jeg egentlig savner dem, tror jeg. Da jeg dro til Spania, tenkte jeg som så at familien min og mine ekte venner er der uansett når jeg skulle velge å komme hjem igjen til kalde Norge, og at de som ikke er der når jeg kommer hjem igjen ikke er verdt å ta vare på uansett. Det står jeg fremdeles for, men jeg hadde nok kanskje ikke sett for meg at jeg skulle savne dem så mye som jeg gjør nå, her jeg sitter alene, hahah. 

  Jeg elsker dere!

 • Publisert: 21.10.2017, 15:24
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Legebesøk

 • Publisert: 19.10.2017, 16:38
 • Kategori: Blogg
 • Som dere vet, har jeg vært så heldig å få dobbeltsidig lungebetennelse. Jeg føler meg helt forferdelig, men på mandag var det bare å brette opp armene og ta fatt på en ny uke. Da jeg kom på jobb var det første jeg gjorde å informere sjefen min om at jeg var dårlig. Jeg spurte om det var mulig å bruke egenmeldingsdager, men han sa at det ikke er noe som opereres med her i Spania. Så da var det bare for meg å bli der ut dagen. Jeg spurte også om jeg kunne få bytte plass i noen dager, siden jeg sitter rett under aircondition hele dagen, men det eneste som kunne tilbys var å skru den ned. Den blåste selvfølgelig kaldere og kaldere utover dagen...

  På tirsdag var det på igjen. Jeg følte meg ikke spesielt mye bedre. Da klokka ble rundt halv ti møtte jeg på en annen av sjefene, og hun spurte om jeg følte meg bedre. Jeg måtte være ærlig, og si at jeg egentlig ikke gjorde det. Hun så på meg og sendte meg hjem. Så da bar det rett til et legesenter for å få skaffet meg en fastlege og prøve å få den sykemeldingen jeg trenger for å kunne holde meg inne og bli frisk. 

  Da jeg kom inn på legesenteret fikk jeg beskjed om at de trengte kopier av noen papirer, så jeg måtte gå å ordne det først. Så kunne jeg komme tilbake og trekke kølapp og vente sammen med alle andre som var der. Så jeg trakk kølapp og satte meg ned. På tavla stod det 554, og på kølappen min stod det 680. Så da var det bare å smøre seg med tålmodighet. 

  Etter en liten stund med venting kom det en dame bort til meg. Hun så på lappen min, og litt diskret gav hun meg en lapp med nr 626. Jeg takket så mye og var veldig fornøyd med å få flytte 74 plasser frem i køen.

  Omsider fikk jeg kommet frem og fikk tildelt en fastlege. Det vanskeligste var at ingen snakket et ord engelsk.. Men, jeg fikk meg fastlege, og fikk time allerede samme kveld kl 1800. 

  Så, da jeg kom legen, spurte jeg om han snakket engelsk. Men han sa nei ( og lo litt sånn "dette blir kommunikasjonsproblemer"). Men, det fikset vi, med de det lille jeg har av spansk-kunnskaper og litt hjelp fra Nina på tidligere meldinger. Da spurte hvor lenge jeg ble sykemeldt, fikk jeg beskjed om at sykemeldingen varer i 2 uker. Personlig trodde jeg kanskje jeg skulle få noen dager, bare for å komme meg litt og etterhvert få puste. Med så lang sykemelding blir dette kjedelige uker. Kommer til å bli gal av å gå hjemme og suse. Men, men. Må vel til for at jeg skal kunne bli frisk. Håper lykken snur snart.

   

 • Publisert: 19.10.2017, 16:38
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Det tar jo aldri slutt..

 • Publisert: 15.10.2017, 17:08
 • Kategori: Blogg
 • Jeg følte at jeg hadde det veldig fint etter at jeg fikk ny leilighet og jobb og alt, men jeg er egentlig litt usikker etter de siste dagenes hendelser. 

  Først, på torsdag var jeg så heldig å finne flere kryp i denne leiligheten også.. De følger etter meg.. Det var heldigvis ikke kakerlakker, slik som i forrige leiligheten, og de var heldigvis ikke like store, men en form for kryp var det, og de er ikke velkomne her.. haha. 

  Så, på fredag, fikk jeg endelig en liten opptur. Jeg fant meg et treningssenter jeg begynte å trene på. Det var veldig ålreit egentlig, selv om det var ganske trangt. Den treningsøkta var etterlengtet, og jeg følte meg ganske bra etterpå, selv om jeg selvfølgelig var sliten. Det var et skikkelig motivasjonskick, siden jeg ikke har trent på flere måneder. 

  Da kvelden kom var jeg sammen med en kompis av meg, og jeg kjente etterhvert at det ble vondt nedover i halsen, i tillegg til at jeg satt og frøys, for jeg hadde fått feber.. Det var jo egentlig ikke kaldt, for kompisen min satt i shorts og synes fremdeles det var varmt, mens jeg hadde på meg langbukse og genser, og satt med gåsehud. 

  Da kvelden kom og jeg skulle legge meg frøys jeg skikkelig. Jeg sov dårlig, og da jeg våknet opp på lørdag var jeg glovarm og svettet. Møtte kompisen min igjen spurte han om det gikk bra med meg. Jeg sa det bare som det var; at jeg følte meg i dårlig form. Da jeg kom hjem igjen, la jeg meg bare til å sove. Pusten ble tyngre og vondere. I tillegg var jeg støl, og det ble jo ti ganger verre når jeg hadde vondt i hele kroppen fordi jeg åpenbart var syk. Jeg snakket med mamma, og hun ba meg om å oppsøke lege. Jeg tenkte at det sikkert gikk over i løpet av et par dager, så jeg sa det ikke var nødvendig, men hun sa igjen at jeg skulle skulle dra til legen, så følte nesten jeg måtte det.. Selv om jeg bor alene og langt unna nå, så må jeg til en viss grad høre på mamma, hahaha. 

  Da jeg kom til legen i går kveld og de tok noen bilder av lungene mine fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått lungebetennelse. Så tok de noen andre prøver, og satte meg på intravenøst og gav meg pustemaske (sikkert Atrovent og Ventolin). Etter en stund skulle jeg tilbake til legen for å få endelig rapport, og de sa det satt i begge lungene. Så ble jeg satt på mer intravenøst, og fikk den masken igjen med flere doser som jeg satt med enda lenger før jeg fikk dra hjem. 

  På vei hjem dro vi innom et apotek, og det var skrevet ut en god del medisiner til meg.. Fikk jo med meg et helt apotek.. Må jo bli frisk av det her, hahaha.

  Så da er det bare å spise medisiner og ta det med ro før jobb i morgen. Trodde hellet mitt hadde snudd, men det kan det se ut som det ikke har gjort det riktig enda, så da satser vi på at det snur nå...

 • Publisert: 15.10.2017, 17:08
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Tilpassinger

 • Publisert: 11.10.2017, 18:07
 • Kategori: Blogg
 • Nå føler jeg at jeg har det veldig fint, og jeg har på en måte klart å slå meg til ro. Når ting stod på som verst, og alt skjedde på en gang klarte jeg jo åpenbart ikke å slå meg til ro. Jeg hadde mareritt og våknet på nettene, og visste ikke om jeg skulle dra hjem eller finne meg en ny leilighet. På et tidspunkt var jeg ganske klar for hjemreise. Nå klarer jeg å sove hele netter uten å våkne eller få mareritt, og jeg synes ting går veldig bra. 

  Uke nummer to i den nye jobben er godt i gang, og vi holder fremdeles på med opplæring. De sier det tar rundt 3 uker før vi er ferdig med opplæringen. Ukene går litt fortere nå som jeg har fått meg en jobb igjen og har noe å fordrive dagene med. Dessverre går helgene også veldig fort, haha. Det er deilig at jeg har fått meg en jobb, men selvfølgelig er det deilig med litt fri også. Jeg jobber som nevnt tidligere mandag - fredag, 8-16. Jeg er jo vandt til å jobbe tredelt turnus, så bare det er jo en overgang for meg. I tillegg er det kun stillesittende arbeid, og jeg kjenner at det er en enda større forskjell fra de tidligere jobbene mine. Jeg er vandt til å ha en jobb hvor jeg er fysisk aktiv på en eller annen måte stort sett hele dagen. Til og med de dagene jeg satt hele dager i kassa på KIWI var mer aktive enn dagene i min nye jobb. Men jeg tror det er en vanesak, og siden alt er nytt her, og jeg har klart å tilpasse meg resten av livet her nede, så klarer jeg sikkert å vende meg til å sitte hele dagen også. 

  Siden jeg sitter så mye på jobb synes jeg det er ekstra viktig at jeg får begynt å trene litt ordentlig igjen snart. Hjemme i Norge trener jeg jo en del, og jeg synes det er litt fælt at jeg ikke har trent mer enn en gang siden før jeg flyttet, så jeg er på utkikk etter et treningssenter jeg kan melde meg inn i. Jeg tror også at treningen vil gjøre at jeg vil føle meg litt mer som meg, og litt mer "hjemme", siden det er noe som ligger til meg å holde meg fysisk aktiv. 

  Det ligger et treningssenter nesten rett utenfor døra til leiligheten min, men jeg tenkte å sjekke opp litt priser før jeg bestemmer meg for hvilket jeg vil bruke, siden jeg vet det er flere her, og det er et annet et hvor en jeg har blitt litt kjent med trener. Det hadde jo ikke gjort noe å ha noen å trene med.

  Til slutt: tusen takk for all støtte jeg får og har fått, og takk til dere som vil følge meg på reisen min! Selv om jeg ikke er så aktiv her så er jeg utrolig takknemlig for at dere tar dere tid til å stikke innom å se her.

 • Publisert: 11.10.2017, 18:07
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Feria

 • Publisert: 07.10.2017, 23:23
 • Kategori: Blogg
 • Denne uka er feriaen i Fuengirola. Det er en slags festival/ folkefest hvor det er et slags stort tivoli og jentene pynter seg med flamencokjoler og blomster. Det er god stemning og masse folk. Jeg fikk den ære av å være litt spansk da vi var ute på feriaen i går, og gikk med flamencokjole. Morsomt å få være med på. 

  Det var første dag av feriaen i går, så det var ikke så mange som gikk i flamencokjole. Det var en del turister der som gjerne ville ha bilder av oss (meg og Nina), så da var det bare å pose, hahaha. Jeg er jo egentlig like mye turist som mange av dem som ville ha bilder, og følte litt at jeg var i feil rolle. Jeg burde jo stått bak kameraet, og ikke foran. 

   

  Da jeg kom hjem igjen fikk jeg besøk. Først av en kompis som synes det var veldig morsomt å tulle med at det var kakerlakker på badet mitt, siden han har fått med seg hva som skjedde i forrige leiligheten min. Da vi satt i stua så han plutselig mot inngangsdøra og spurte hva det var. Jeg tenkte at han skulle være morsom med de kakerlakkene igjen, og sa bare at han ikke var morsom, men han ble sittende å se fremdeles, og da jeg så dit så jeg at jeg også hadde fått besøk av en firfisle. Denne var ganske mye større enn den jeg hadde i forrige leiligheten, og den var ganske ekkel.. Han fanget den og vi slapp den ut. Takk og pris for at han var her, ellers hadde jeg sikkert ikke fått den ut, og dermed ikke sovet den natta, haha. Spanialivet byr fremdeles på utfordringer. 

  Skrev jo i forrige innlegg at jeg håpet jeg bodde alene denne gangen, men det viser seg at jeg ikke gjør det i denne leiligheten heller... haha. 

 • Publisert: 07.10.2017, 23:23
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Endelig noen oppturer!

 • Publisert: 03.10.2017, 18:37
 • Kategori: Blogg
 • Jeg må først si at jeg vet at jeg er veldig dårlig på å oppdatere her, men det er liksom ikke så mye å skrive om det som skjer, og når det først er mye å skrive så har jeg ikke tid, nettopp fordi det skjer noe hele tiden.. 

  Nå om dagen går ting endelig litt min vei, og jeg begynner å trives veldig. På lørdag flyttet jeg inn i ny leilighet!! Nina var med meg og så på den på onsdag, og jeg bestemte meg for å ta den. Den er veldig mye finere enn den forrige jeg bodde i, så jeg er veldig fornøyd og trives. Jeg satser på at jeg faktisk bor alene i denne leiligheten da, haha.. Og at jeg ikke plutselig får uventet besøk. Til nå ser det veldig bra ut. Bank i bordet! Denne leiligheten ligger på en måte på andre siden av byen i forhold til hvordan den andre lå, og her er det ikke restauranter og sånn rundt hele, så det lover godt! Blokka jeg bor i har til og med basseng. 

  Her er bilder av stua og kjøkkenet.

  Som dere sikkert kan se har jeg åpen stue/kjøkken løsning. Hvis man går forbi kjøleskapet kommer man til badet og soverommet. Leiligheten er ikke så stor, men jeg er tross alt bare en, og synes egentlig den har fin størrelse.

  På søndag var jeg ute og spilte biljard. Artig å gjøre noe annet enn bare å være på stranda og i leiligheten. 

  Jeg begynte i ny jobb i går. Det er mye inntrykk, og jeg lærer masse, slik som det pleier å være når man begynner i ny jobb. Nina og jeg begynte med opplæring sammen. Vi jobber mandag-fredag, fra 8-16, så det er fine arbeidstider. Da kan man få noe ut av kveldene etter jobb og fri i helgene. Jeg er jo fra tidligere vandt til å jobbe stort sett hver eneste helg, så det å ha fri hver helg for meg er nesten luksus. Etter jobb i går var jeg ute og løp en tur, av alle ting.. Jeg foretrekker styrketrening, men slik ting er nå har jeg ikke tilgang på styrkeapparater og vekter, og jeg synes styrketrening med kun egenvekt blir litt kjedelig i lengen, så da ble det en løpetur. Jeg har jo absolutt ikke vondt av det heller.. 

  Jeg føler meg ganske fornøyd og glad om dagen. Ting begynner endelig å gå litt min vei, så jeg krysser fingrene for at det fortsetter sånn. 

 • Publisert: 03.10.2017, 18:37
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Jeg har fått den avgjørende mailen..

 • Publisert: 27.09.2017, 17:28
 • Kategori: Blogg
 • På fredag var jeg på jobbintervju, og det gikk jo litt så som så.. Jobbintervju på engelsk fungerer ikke så bra for meg, og det fungerte ekstra dårlig når jeg visste at han ene som var med på intervjuet var norsk. Jeg hadde visst virket veldig stresset gjennom hele intervjuet, men jeg kom meg gjennom det.

  I helga var jeg et par turer på stranda. Må prøve å nyte været mens det er her.. Tro det eller ei, men det blir kaldere her også, og strandværet går mot slutten..

  På mandag dro vi til politistasjonen for å prøve å fikse NIE-nummer, siden jeg på politistasjonen på torsdag fikk beskjed om å komme tilbake på mandag. Etter at vi hadde stått mellom 1 og 1,5 time i kø fikk vi beskjed om at de var tomme for lappene som gis ut, og at vi måtte komme tilbake neste mandag. Da var både jeg og Nina ganske lei, så i går dro vi til Torremolinos og fikk endelig tak i den lappen fra politiet som måtte fylles ut. Da var det å prøve å printe ut resten. Det fikk vi link til, men alt viste error. Så i dag tidlig dro vi tilbake til politistasjonen i Torremolinos og fikk en ny link til utskrift. Så måtte vi finne en internett- og utskriftssjappe. Disse åpner vanligvis kl 10, så vi satte oss på en café og spiste frokost mens vi ventet på at klokken skulle gå. 

  Da klokken ble 10 gikk vi rundt for å se om noe var åpent men vi fant ingenting. Heldigvis kjenner Nina en del mennesker, og tatovøren hennes holder til i Torremolinos, så vi fikk kontakt med han og han sa vi kunne printe det ut på tatoveringslokalet hans. Så fikk vi endelig printet ut og levert det som skulle printes og leveres for at politistasjonen skal få ordnet meg NIE-nummeret. Det skal vi tilbake for å hente i morgen, så satser vi på at det går i boks! Takk og pris for at det er så mye hjelpsomme mennesker her.. Oppi all uflaksen jeg har hatt har jeg vært utrolig heldig som har fått bli kjent med Nina. Uten henne er jeg ganske sikker på at jeg hadde sittet hjemme i Norge nå, eller hvertfall vært på vei hjem. 

  I går fikk jeg mailen som avgjorde om jeg skal dra hjem igjen til Norge eller bli her i Spania litt til... På mailen stod det at JEG FIKK JOBBEN JEG VAR PÅ INTERVJU TIL PÅ FREDAG!! Så intervjuet gikk nok ganske mye bedre enn jeg trodde.. Hvis alt går etter planen begynner jeg allerede på mandag. Jeg skal jobbe som kundekonsulent i Bank Norwegian, hvor jobben går ut på å svare på spørsmål og henvendelser fra kunder. Jeg tror dette vil fungere bedre for meg enn den forrige jobben, da dette ikke er salg, men en jobb som faktisk går ut på å hjelpe folk. Jeg er fremdeles litt usikker på om kontorjobb er noe for meg, men jeg må jo prøve det her!

  Så nå er jeg på leting etter ny leilighet. Jeg har sendt melding til eiendomsmegleren jeg har brukt, og satser på at han klarer å finne en leilighet til meg UTEN KAKERLAKKER! Orker ikke en runde til med det greiene der.. 

 • Publisert: 27.09.2017, 17:28
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Dagene går..

 • Publisert: 21.09.2017, 22:59
 • Kategori: Blogg
 • Det er torsdag allerede! I dag er det 3 uker siden jeg kom hit, men det føles som et halvt års tid, hahaha. Det har skjedd utrolig mye disse ukene, og det har vært mye inntrykk. Nå synes jeg det kan gå litt oppover... Håper å få noen positive overraskelser og inntrykk snart!

  Jeg søkte noen jobber forrige uke, som jeg etterhvert håper å få svar på, så vi får se. Nina sendte også inn CVen min til noen som spurte etter den på mandag, så nå burde det snart skje noe. På mandag fikk jeg også tak i det norske og det svenske magasinet, i håp om å finne noen jobbannonser der, men det var dessverre ikke så mye å finne. 

  På tirsdag var jeg med Nina på sykehuset. Hun skulle operere, og operasjonen var vellykket! I går og i dag har jeg suset litt rundt. Er ikke så mye annet å gjøre enn å vente på svar, siden jeg har sett meg rundt etter jobber og ikke finner noen flere enn de jeg allerede har søkt på. Det ble en tur på stranda både i går og i dag, og i dag tidlig var jeg innom politistasjonen for å prøve å få tak i NIE-nummer (spansk personnummer) men fikk beskjed om at jeg måtte komme tilbake på mandag. 

   

 • Publisert: 21.09.2017, 22:59
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Helgen

 • Publisert: 17.09.2017, 19:04
 • Kategori: Blogg
 • På fredag var vi på shopping med en venninne av Nina. Jeg prøvde å finne meg noen shortser, siden jeg har klart å krympe ut av de jeg har fra før, men her har "vintersesongen" startet, og jeg var heldig og fikk med meg én shorts. Lucky me.

  Så bar det for å hente Lucas (sønnen til Nina) på skolen og dra i bursdag. Artig å kunne få være med på slike ting her, og det å bli inkludert av vennene til Nina som såvidt vet hvem jeg er og ikke skjønner bæret av hva jeg sier, haha. Det ble mat, kaker og andre søtsaker, vi sang bursdagssang og bursdags"barnet" åpnet gaver. 

  I går var vi på fotballkamp med Lucas. Han skulle spille kamp i Malaga, og det måtte jeg jo selvfølgelig få med meg. 

  Etter kampen dro jeg på besøk til en tidligere kollega her nede for å være litt sosial. Satt der et par timer før jeg gikk tilbake til Nina.

  I dag har vi kjørt Lucas til besteforeldrene hans, og vært i den norske Sjømannskirken for å prøve å finne en ledig jobb til meg.Det kunne hende de visste om noen som trenger folk, men det gikk ikke så bra, så satser på bedre lykke i morgen. Kryss fingrene for meg, jeg gir meg ikke heeelt enda! :D 

 • Publisert: 17.09.2017, 19:04
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • "Dra hjem!"

 • Publisert: 14.09.2017, 23:59
 • Kategori: Blogg
 • Etter at jeg la ut innlegget om at jeg nå ikke har jobb eller leilighet er det mange som sier jeg burde dra hjem. Det er jo forståelig. Men til nå har jeg hatt maks uflaks, og jeg tenker at jeg hvertfall vil prøve å få meg en ny jobb før jeg velger å dra hjem. Jeg har hatt lyst til dette i mange år, og jeg kan ikke la uflaksen jeg har hatt til nå stoppe meg. Jeg tenker at jeg skal prøve å se om jeg finner en ny jobb før jeg eventuelt finner meg en leilighet. Hvis jeg ser at jeg ikke finner noen jobb her så må jeg jo etterhvert dra hjem. Jeg kan jo ikke bo her uten penger.. 

  Nå har jeg hatt en dialog med en fra hjemmetjenesten her nede, som jeg møtte i dag for å ta en prat. Hun sa at hun dessverre ikke har noen jobb til meg, men at jeg kunne komme som frivillig til den norske foreningen og vise ansiktet mitt litt, slik at jeg etterhvert kunne fått meg en jobb gjennom det dersom noen trengte hjelp osv. Det er jo forsovet en tanke, men jeg trenger jo penger for å kunne være her, så jeg vet ikke om jeg heller vil bruke tiden på å finne meg en annen jobb. Det var en annen dame der som nevnte noen andre jobber som kan være en mulighet, så jeg har søkt to stykker til nå, så gjenstår det å se om jeg får noen respons. 

  Jeg er som nevnt tidligere utrolig heldig som har Nina her som hjelper meg. Eiendomsmegleren har også sagt at han skal holde utkikk og si ifra dersom han finner en jobb til meg, så det blir veldig spennende å se hvordan de neste dagene utvikler seg. De neste dagene avgjør om jeg kommer hjem eller om jeg blir her litt til. 

   

 • Publisert: 14.09.2017, 23:59
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Arbeidsledig og husløs

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • Da jeg hadde sprayet over vaskerommet med kakerlakkspray på lørdag og tittet inn på vaskerommet en time etterpå så jeg at det hadde kommet frem en del mindre kakerlakker som alle lå døde på gulvet.. Kjente jeg ble litt uvel, og det var ikke så veldig hyggelig å oppholde seg i leiligheten, selv om alle jeg hadde sett var på vaskerommet, og døra inn til vaskerommet er ganske solid. Tittet stadig vekk inn der for å se om det var kommet flere, men det var ikke så mye forandring.  Eiendomsmegleren sendte en melding utpå kvelden på lørdag og sa de ikke kunne gjøre noe med det før i dag. Natt til søndag sov jeg hos Nina, men siden jeg ikke hadde sett noen kakerlakker inne i selve leiligheten så tenkte jeg å sove hjemme natt til i dag. 

  I går kveld var jeg så heldig å få besøk av en gecko i stua.. Spania byr stadig på overraskelser.. Jeg var så hyggelig at jeg fanget den og slapp den ut igjen gjennom vinduet.. 

  Så begynte det i dag tidlig... Jeg stod opp, kledde på meg og ante fred og ingen fare.. Plutselig var det EN JÆVLA KAKERLAKK PÅ SOVEROMMET MITT!!! Jeg var sikker på at jeg skulle DØ! Jeg måtte forbi den for å komme meg inn i stua og hente sprayen for å spraye den ned.. Jeg klarte etterhvert å komme meg inn der og hente sprayen, og innen jeg hadde kommet meg inn igjen på soverommet hadde kakerlakken flyttet seg fra skapdøra og til over senga mi. Jeg tenkte at jeg ikke kunne spraye den der, siden den da ville falle ned i senga mi. Jeg ventet litt, men etterhvert måtte jeg jo prøve å drepe den.. Ville helst unngå at den ventet på meg i stua da jeg kom hjem fra jobb. Så jeg sprayet på den, og på en eller annen måte spratt den på meg. Jeg skrek igjen, og løp ut av leiligheten og satset på at den var død.. 

  Så dro jeg på jobb.. Der var jeg et par timer før jeg valgte å si opp.. Følte ikke at jobben var noe for meg, og jeg fortalte det som det var til sjefen. Jeg følte at jeg kastet bort både min og jobben sin tid. Arbeidsgiver sa jeg kunne komme tilbake hvis jeg ønsket det og ikke fant meg noe annet. 

  Så jeg dro hjem, skiftet klær og stakk på stranda. Jeg kunne jo ikke være i leiligheten min sammen med alle leieboerne... På vei hjem ringte jeg eiendomsmegler igjen og fortalte situasjonen.. han sa han skulle komme i løpet av formiddagen.

  På stranden møtte jeg naboen min (som er norsk). Vi pratet litt før eiendomsmegler tok kontakt og ba meg om å møte han og huseier i leiligheten. Da jeg kom til leiligheten stod huseier der med en venninne av seg. Det ble litt kommunikasjonsproblemer der, siden hun åpenbart ville begynne å prate med meg før eiendomsmegleren kom. Jeg forstod veldig mye av hva hun sa, men hadde vanskelighet med å svare henne. Hun sa jeg bare kunne legge ting over slukene i leiligheten, så ville de ikke komme inn, men jeg sa at det ikke var en mulighet. Hun mente det var helt vanlig med kakerlakker i leilighetene her, men det er det ikke.. Jeg kunne velge om jeg ville bo der videre eller få depositumet mitt tilbake.. Jeg valgte selvfølgelig det siste, siden jeg visste jeg hadde flere steder å campe dersom vi ikke fant noen leilighet på dagen, og det var tydelig at huseier ikke ville bruke penger på at skadedyrfirma skulle ordne opp. De sa jeg måtte være ute innen 6 timer, og da skulle leiligheten være vasket ned, selv om det var ganske møkkete der da jeg flyttet inn. 

  Jeg pakket tingene, vasket og ryddet meg ut. Kl. 20.00 kom huseier for å hente nøklene og gi meg depositumet. Hun ville ikke gi meg hele depositumet, og jeg kjente jeg ble litt irritert av det. Nina kom og hentet meg, og hjalp meg med oppsigelsen av kontrakt, men huseier skulle absolutt ikke gi meg hele depositumet. Fikk en del av det, men ikke alt, og teknisk sett skulle jeg hatt både hele depositumet og litt over halve leia, siden jeg bodde i leiligheten i 1,5 uke.. 

  Så nå er jeg arbeidsledig og er uten leilighet. Jeg er veldig heldig som har Nina her, som stakkars har adoptert meg.. Så camper her noen dager mens jeg prøver å finne en ny jobb og en ny leilighet. Spania byr på utfordringer.. Spennende å se hvordan dette ender. 

   

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • ÆÆÆSSJJ!!!

 • Publisert: 09.09.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • I går kveld var jeg hos en kollega og bare skravlet. Da jeg kom hjem igjen skulle jeg inn på vaskerommet og sette inn varmtvannssprederen, siden jeg skulle dusje. Da jeg gikk inn der lå det en kakerlakk på ryggen på gulvet å sprellet.. Jeg så ikke at det var en kakerlakk, og trodde det var en siriss eller noe, så etter 2-3 forsøk fikk jeg drept den og kastet den i do. 

  I dag da jeg stod opp kom huseier og en annen fyr og fikset dusjen min. Det har vært en pakning som har vært borte, så den har sprutet vann ut fra rett under skjøten på slangen. Litt håpløst at den spruter vann i øyet mitt når jeg vasker håret og sånn. Eiendomsmegleren sa at dette skulle fikses på onsdag, så det var på tide at det ble fikset i dag... Huseieren snakker bare spansk, så det er noe kommunikasjonsproblemer da hun kom å skulle se på dusjen. Jeg skjønner en del av hva hun sier, men har vanskelighet med å uttrykke meg selv. Dusjen er ihvertfall i orden nå, og jeg tenkte ikke så mye på kakerlakkproblemet mitt. 

  Så gikk jeg på stranda. Det er litt overskyet, så var ikke så mye sol å nyte. Da jeg kom hjem og skulle inn på vaskerommet og sette inn varmtvannsprederen igjen så jeg at det var en kakerlakk i dørkarmen, skrek jeg ganske høyt og løp 3-4 skritt bakover. ÆÆÆÆSJ!! Så gikk jeg fort tilbake til vaskeromsdøra og smalt den igjen, men den døde selvfølgelig ikke av den grunn.. Jeg gikk på butikken, kjøpte kakerlakkspray og så ringte jeg eiendomsmegleren og forklarte situasjonen. Han sa han skulle ringe rundt og ta tak i problemet. Da jeg kom hjem til leiligheten sprayet jeg dørkarmen inn til vaskerommet før jeg åpnet døren og sprayet den ned, men den var ganske kjapp og stakk unna.. Til slutt fikk jeg sprayet den ned så den døde. Jeg sprayet deretter dørkarmer og vinduskarmer. HVA FAEN GJØR JEG NÅ!??? JEG KAN JO IKKE BO HER!! ÆÆÆÆSJ!!!

   

  Begge to var på størrelse med tommelen min, kanskje den siste var noe større. Det er ganske ekkelt, og jeg er litt usikker på hvor jeg skal sove i natt. Satser på at eiendomsmegleren snart ringer meg opp igjen så jeg får orden i dette... 

 • Publisert: 09.09.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • En hyggelig kveld

 • Publisert: 07.09.2017, 00:07
 • Kategori: Blogg
 • Begynte å ringe litt på jobb i dag. Prøvde litt i går, men kom bare gjennom til to kunder, så sjefen mente det var første dag med salg i dag og det virket som han var meget fornøyd med at jeg smalt inn mitt første salg allerede første dag med telefon. I tillegg fikk jeg også en utsending, så det kan være at jeg har et salg til inne i morgen. 

  Etter jobb fikk jeg melding av en kollega som ville ha meg med ut å ta et glass vin med en venninne av seg som er på besøk. Jeg takket ja og ble med. Ble strawberry daiquiri istedenfor vin, men det var helt innafor, for den var himmelsk!

 • Publisert: 07.09.2017, 00:07
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • God kveld

 • Publisert: 05.09.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg hatt andre dag i jobb og fått begynne såvidt med salg. Føler meg skikkelig nybegynner (kanskje ikke så rart, siden det faktisk er det jeg er, haha), men kommer nok mer inn i det etterhvert. 

  Føler jeg blir veldig godt tatt i mot av både kollegaer og sjefen. Hele gjengen har en god tone, det er et godt arbeidsmiljø og de som var her fra før er veldig inkluderende slik at jeg ikke føler meg utilpass eller alene. Han ene på jobben bor ikke så langt fra der jeg bor, så vi tok følge nesten helt hjem til meg. Han var også så hyggelig at han viste meg en butikk som ligger litt nærmere enn den jeg har handlet i til nå, slik at jeg slipper å gå meg ihjel med tunge varer når jeg skal handle. 

  Jeg må også legge til at det ikke gjør noe å kunne dra på stranda etter jobb og slappe av en times tid. Haha. 

 • Publisert: 05.09.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Første dag i ny jobb er overstått! 

 • Publisert: 04.09.2017, 23:27
 • Kategori: Blogg
 • På torsdag, da jeg kom, dro jeg jo rett på jobb. Sjefen sa da at jeg skulle være på jobb i 9-10- tiden, og jeg tenkte som så at da er jeg der kl 9, siden det er første dagen.

  Så jeg startet dagen med å stå opp kl. 0745. Var litt redd for å komme for sent første dagen, så gikk hjemmefra 45 minutter før jeg startet tilfelle jeg skulle gå meg bort. Fant frem på første forsøk (flinke meg, haha), og var derfor på jobb 30 minutter før jeg startet. Jeg tenkte som så at det var greit, men sjefen hadde ikke planer om at jeg skulle være der før i 10-tiden, så ble litt mye på begynnelsen av dagen. 


  Ligger treningssenter i samme bygg som jobben, så får se om det blir noe trening der etterhvert.

  Satt med opplæring i hele dag, frem til klokka ble rundt 1530. Sjefen sa da at jeg kunne velge å lese gjennom arket jeg fikk på stranda eller på kontoret, og da var jo ikke valget så vanskelig... Selvfølgelig valgte jeg kontoret.. Haha, neida. Gikk innom leiligheten og skiftet og hentet et par småting, og gikk ned på stranda. Satt der et par timer før jeg gikk hjem. Helt innafor å sitte ute i 32 grader og lese.. 

  Nå er det natta. Opp i morgen og fortsette opplæring. God natt.

 • Publisert: 04.09.2017, 23:27
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Jeg er egentlig i Sverige

 • Publisert: 03.09.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har egentlig bare tulla med dere hele tiden... Jeg er egentlig i sverige!

  Her er det både svensk kirke, svenske frisører og svensk/ norsk/ dansk/ finsk marked... 

  Jeg prøvde å finne jobben i dag, men klarte istedenfor å gå meg bort. I morgen er første dag i ny jobb, så da får jeg prøve å finne frem. Jeg har fått litt hjelp til å finne adressen på GPS, så satser på at den viser meg riktig vei.. Nå er det på tide å legge seg, så jeg er uthvilt og opplagt til første dag i ny jobb i morgen! Ønsk meg lykke til.

 • Publisert: 03.09.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Dag nummer 3

 • Publisert: 03.09.2017, 00:55
 • Kategori: Blogg
 • I dag har det også blitt mye avslapping, og bare nyte det å ha fri noen dager. Ble en tur på stranda, så dro jeg hjem og hentet kameraet mitt før jeg gikk en runde og tok litt bilder. Det er SÅÅÅ fint her!

  Ble sent i dag. Tenkte å prøve å stå opp i litt normal tid i morgen. Blir spennende å se hva morgendagen bringer. Jeg begynner på jobb på mandag, så får prøve å bruke morgendagen fornuftig.

 • Publisert: 03.09.2017, 00:55
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Rolig dag

 • Publisert: 01.09.2017, 18:25
 • Kategori: Blogg
 • I dag har dagen gått på stranda. Etter en lang dag i går hvor jeg gjorde mye og var inne mesteparten av dagen følte jeg at jeg trengte og fortjente å slappe av litt, så jeg har liggi på stranda i 4 timer og bare nytt solen. Det var ganske deilig, så det er nok fare for at det blir flere turer dit før jeg begynner på jobb på mandag. 


  Fått litt farge også. Ser det er ganske dårlig kvalitet på det bildet her. 


  Bor ganske nærme stranda. Bor ca. 30 meter rett til høyre.

  Er ganske fint her. Gatene er stort sett like, og de fleste gågater er flislagte som den på det ene bildet over. Kjenner det er litt tungt for knærne å gå på, selv med sko med god demping. Håper det går seg til. 

  Nå skal jeg på butikken og handle litt så jeg får i meg noe ordentlig mat. Snakkes!

 • Publisert: 01.09.2017, 18:25
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Første dag i nytt land

 • Publisert: 01.09.2017, 11:35
 • Kategori: Blogg
 • Første dagen er over, og andre dag er i gang! Vi hadde 37 grader i går, så det var ganske varmt, veldig deilig. 

  Det er kjempefint her! I går gikk dagen i veldig mye forskjellig, og jeg følte den var utrolig lang, siden jeg ikke fikk sove mer enn en time på flyet. De jeg møtte på Gardermoen satt også ved siden av meg på flyet, og ble "barnevakter" for meg nesten helt til jeg møtte salgssjefen, siden jeg ikke var kjent og ikke fant frem alene.. Haha. De var veldig hyggelige og holdt meg med selskap hele veien.

  Jeg landet 10.10, og salgssjefen møtte meg og kjørte meg til kontoret. Der satt vi i et par timer og ble litt kjent mens jeg ventet på eiendomsmegler. Så dro vi og så på leilighet og jeg flyttet inn. Jeg snakket med noen i absolutt hele går, for mange ville se hvordan jeg bor og hvordan det er her. Jeg gikk meg også bort her et par ganger. Haha, fort gjort når man ikke er kjent.

  En kompis av meg kjenner en dame som heter Nina, som bor her nede. Hun møtte meg i går kveld og hjalp meg så jeg fikk kjøpt sengetøy. Det var utrolig snilt!

  Jeg bor omtrent 3 minutter gangavstand fra stranda og 10-15 minutter fra jobben. Leiligheten ligger ganske sentralt, og jeg er ganske heldig og bor i en gate som er litt rolig. 

  Til nå har jeg ikke tatt et eneste bilde etter at jeg gikk av flyet, siden jeg har hatt noen på telefon konstant. Jeg skal få tatt litt bilder så dere får se hvordan jeg har det! 

 • Publisert: 01.09.2017, 11:35
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Herregud, nå drar jeg!

 • Publisert: 31.08.2017, 05:35
 • Kategori: Blogg
 • Nå har jeg kommet meg til Gardermoen og flyet går om en halv time!

  Pappa kjørte meg til flyplassen kl 0300 i natt, så jeg kom meg vel frem og fikk sagt hade til han også.

  Da jeg skulle sjekke inn bagasjen var jeg heldig og møtte et veldig hyggelig par som pratet litt og holdt meg med selskap helt til jeg satte meg for å vente. Bagasjen sjekket inn akkurat på max-vekt, så det var litt flaks...

  Jeg har ikke sovet noe i natt. Hadde litt for mye å gjøre på dagen i går før jeg dro. Jeg sa hade til mange herlige mennesker som jeg kommer til å savne kjempemye, og følte ikke at jeg var spesielt trøtt da kvelden kom. Det er mange følelser og forventninger som går gjennom hodet og kroppen, så ble liksom ikke trøtt. Satser på at jeg får sove litt på flyet.

 • Publisert: 31.08.2017, 05:35
 • Kategori: Blogg
 • 11 kommentarer
 • EN UKE TIL AVREISE!

 • Publisert: 24.08.2017, 19:21
 • Kategori: Blogg
 • I dag er det en uke til jeg er i Spania. Herregud! Nå begynner det å nærme seg. 

  Når jeg nå skal flytte ut, velger jeg å gjøre det skikkelig. Jeg bor fremdeles hjemme hos mamma og stefaren min, men om en uke flytter jeg til Spania og må stå ordentlig på egne ben for første gang, i et helt annet land! Jeg har aldri bodd ordentlig alene, og nå skal jeg teste det i et annet land hvor jeg ikke kjenner noen, med en annen kultur og en helt ny jobb som jeg ikke har prøvd før. Dette blir mye inntrykk, mange nye opplevelser og ikke minst mange nye erfaringer jeg kan ta med meg videre. Det begynner å gå litt opp for meg, men det går nok enda mer opp når jeg kommer til flyplassen på torsdag.

  Soverommet skal pakkes ned og jeg er i full gang. Nå består det av flytteesker, kofferter og klær overalt. Søstera mi skal flytte inn der når jeg flytter ut, så alle ting (bortsett fra møblene) skal ut. Jeg ser nå at det er utrolig hvor mye jeg har klart å dytte inn der. 

  Selv om jeg føler at jeg begynner å bli klar for å flytte for meg selv tror det blir veldig stille å bo alene i forhold til hva jeg er vandt til. Jeg er jo eldst av 4 søsken, og vi bor sammen med en oversosial mor og stefaren vår, så i tillegg til at vi er ganske mange som bor her fra før har vi også en del besøk. Her skjer det jo noe HELE TIDEN. Der nede kjenner jeg jo INGEN, så det blir nok en ganske stor overgang fra hva jeg er vandt til. 

   

   

   

 • Publisert: 24.08.2017, 19:21
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Er kampsporten historie?

 • Publisert: 02.08.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • De fleste som kjenner meg eller vet hvem jeg er vet at jeg har trent flere typer kampsport, og at det i flere år har vært noe som har betydd veldig mye for meg. For et par år siden var det mye som gjorde at jeg mistet "piffen", og jeg byttet kampsport-senter, så det endte med at jeg begynte å trene i Oslo. Det var mange grunner til det, men sånn ble det, siden det var det nærmeste alternativet utenom der jeg trente fra før. Det siste året har det vært veldig vanskelig å skulle trene så langt unna som i Oslo, siden jeg har jobbet tredelt turnus i jobben jeg har hatt det siste året. Det vil si at jeg bytter på med å jobbe dag, kveld og natt, og dette gjør det veldig vanskelig å kunne stille opp kontinuerlig på treninger. Det er ikke akkurat noe system i når jeg jobber hvilken vakt, så det blir veldig vanskelig å planlegge treninger som er oppsatt til en fast tid, med mindre jeg selv setter det opp. Når det blir så lite kampsport-treninger som nå så blir det vanskelig å se progresjon, og da er det lett å droppe de treningene man faktisk får dratt på også, og man ender opp som støttemedlem. I vår hadde jeg eksamen, og etter det har jeg dessverre ikke vært på en eneste kampsport-trening. 

  Kampsporten var en stor del av livet mitt, spesielt i det jeg begynte å trene det. Da jeg stilte på første trening visste jeg ikke at det skulle bli så viktig for meg at jeg stilte på alle treninger fremover. Jeg gikk fra å ikke trene noe til å plutselig trene kampsport 12 timer (8 økter) i uka i tillegg til annen trening i helgene. Jeg gikk min første konkurranse kun noen måneder etter at jeg begynte å trene, og tok min første medalje allerede da. 

  Jeg fikk være med å pusse opp nye lokaler da den gamle klubben flyttet og lagde eget senter. Det å få være med på oppvisning da vi skulle vise frem klubben vår var veldig morsomt, siden idretten var noe jeg virkelig brant for.

  Da jeg begynte på videregående valgte jeg å gå idrett med submission wrestling som toppidrett. Da fikk jeg trene spesifikt inn mot idretten i toppidrettstimene. Jeg måtte konkurrere for å kunne få vurdering i faget. Jeg konkurrerte en del for noen år siden, og har tatt en del medaljer gjennom disse konkurransene. 

  For tiden blir det lettest og mest praktisk å trene på et vanlig treningsstudio der jeg trener styrke. Jeg kan dra dit akkurat når det passer meg og det er mye kortere dit enn til kampsportsenteret slik at det ikke blir så mye unødvendig bruk av tid på reise. Dessverre er det slik at tiden ikke strekker til, og slik det har vært det siste halve året har jeg ikke hatt mulighet til å trene så langt unna. Jeg håper absolutt på å komme meg tilbake på matta, og det hadde vært helt perfekt om jeg finner et sted i Spania som kan gi meg den muligheten.    

 • Publisert: 02.08.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Hvorfor akkurat Spania?

 • Publisert: 29.07.2017, 11:55
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har fått en del spørsmål angående jobben jeg har fått, så tenkte å svare på noen av dem. 

  Hva slags jobb er det?
  Jeg skal jobbe som telefonselger i et norsk firma med kontor i Spania, og jeg skal ringe til Norge. Ja, nå vet jeg at fordommene kommer, og spørsmålene. Hvorfor skal du bo i Spania når du skal ringe til nordmenn? Hvorfor har de norske kontorer i Spania? De spørsmålene har jeg egentlig ikke noe godt svar på, men jeg tror det er billigere å ha kontorene der, og så skal jeg ærlig si at jeg ikke tror jeg hadde søkt på jobben selv dersom den var i Norge, så det kan være fordi det er lettere å få ansatte dit, siden mange ønsker å dra utenlands for å jobbe.

  Hvorfor vil du jobbe i utlandet?
  Når man skal velge jobb er inntekt absolutt viktig, men det er også viktig å trives i jobben sin. Jeg trives godt i alle mine tre nåværende jobber, men jeg føler jeg blir stående å tråkke i det samme gamle hele tiden, og nå trenger jeg virkelig å komme meg bort litt. Jeg er ung, og ønsker å oppleve noe nytt, og dette er en gylden mulighet som mange drømmer om og ikke alle får. Jeg kan ikke takke nei til en slik mulighet når jeg har hatt lyst til dette i mange år. Og hvis dette av en eller annen grunn ikke fungerer, vet jeg at jeg er velkommen tilbake i jobbene jeg har fra før her hjemme. Jeg har en familie og mange gode venner som støtter meg veldig i dette, og jeg vet jeg kan komme hjem igjen når som helst hvis dette av en eller annen grunn ikke skulle fungere.

  Hvorfor akkurat spania?
  Akkurat da jeg søkte jobben var det egentlig veldig spontant. Jeg fant annonsen, og så at søknadsfristen var samme dag, så jeg skrev søknaden med en gang og sendte den inn. Jeg hadde egentlig ikke forventet å få telefonen jeg fikk dagen etterpå, men ble overlykkelig da de ringte og spurte om et intervju, og takket selvfølgelig ja til intervjuet.

  Fra jeg begynte på ungdomsskolen har jeg drømt om å reise til et spansktalende land og jobbe. Jeg begynte med spansk som fag på skolen i 8. klasse, og hadde språket på skolen i 5 år. Jeg synes språk er interessant, og vil gjerne bruke og forbedre spansken min. Jeg synes også den spanske kulturen er spennende, og det er morsomt å kunne få muligheten til å oppleve den ved å bo der, og ikke kun slik man gjør når man er en uke på ferie. Tanken min har tidligere vært å jobbe som au pair hos en spansktalende familie. På den måten får jeg høre spansk hele tiden, og hvis man jobber med små barn må man på en eller annen måte klare å uttrykke seg på deres språk for å kunne kommunisere, med tanke på at de ikke lærer noe annet enn sitt eget morsmål før de begynner på skolen.

  Hvor i Spania er det og hvordan skal du bo?
  Jobben er i Fuengirola, litt utenfor Malaga. Jeg får hjelp til å finne en passende leilighet jeg kan bo i. De sa de skulle prøve å finne en som lå sentralt, slik at det er omkring 5 minutter gangavstand til jobben og 10 minutter til stranda.    

   

 • Publisert: 29.07.2017, 11:55
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Så spennende!

 • Publisert: 28.07.2017, 15:09
 • Kategori: Blogg
 • Jeg søkte meg ny jobb på onsdag forrige uke, og allerede dagen etterpå fikk jeg en telefon, der de lurte på om jeg kunne ha et intervju på fredag. Jeg takket selvfølgelig ja, og i intervjuet fikk jeg beskjed om at jeg fikk svar på mandag før kl 1900. De ringte meg på mandag, og kunne fortelle at jeg hadde fått jobben! Jeg ble så glad at jeg begynte å gråte.

  Nå som jeg har fått jobben, og flybilletten er betalt er det offisielt: JEG FLYTTER TIL SPANIA!!  Jeg flytter om en måned, og jeg aner ikke hvor lenge jeg blir der. Dette blir veldig spennende. 


  Jeg er klar for å prøve noe nytt, og er veldig spent på hvordan dette blir. Jeg har startet blogg slik at de som ønsker kan følge med på hvordan jeg har det, kan lese det jeg deler her.

 • Publisert: 28.07.2017, 15:09
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer