hits

tyralovise

Arbeidsledig og husløs

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • Da jeg hadde sprayet over vaskerommet med kakerlakkspray på lørdag og tittet inn på vaskerommet en time etterpå så jeg at det hadde kommet frem en del mindre kakerlakker som alle lå døde på gulvet.. Kjente jeg ble litt uvel, og det var ikke så veldig hyggelig å oppholde seg i leiligheten, selv om alle jeg hadde sett var på vaskerommet, og døra inn til vaskerommet er ganske solid. Tittet stadig vekk inn der for å se om det var kommet flere, men det var ikke så mye forandring.  Eiendomsmegleren sendte en melding utpå kvelden på lørdag og sa de ikke kunne gjøre noe med det før i dag. Natt til søndag sov jeg hos Nina, men siden jeg ikke hadde sett noen kakerlakker inne i selve leiligheten så tenkte jeg å sove hjemme natt til i dag. 

  I går kveld var jeg så heldig å få besøk av en gecko i stua.. Spania byr stadig på overraskelser.. Jeg var så hyggelig at jeg fanget den og slapp den ut igjen gjennom vinduet.. 

  Så begynte det i dag tidlig... Jeg stod opp, kledde på meg og ante fred og ingen fare.. Plutselig var det EN JÆVLA KAKERLAKK PÅ SOVEROMMET MITT!!! Jeg var sikker på at jeg skulle DØ! Jeg måtte forbi den for å komme meg inn i stua og hente sprayen for å spraye den ned.. Jeg klarte etterhvert å komme meg inn der og hente sprayen, og innen jeg hadde kommet meg inn igjen på soverommet hadde kakerlakken flyttet seg fra skapdøra og til over senga mi. Jeg tenkte at jeg ikke kunne spraye den der, siden den da ville falle ned i senga mi. Jeg ventet litt, men etterhvert måtte jeg jo prøve å drepe den.. Ville helst unngå at den ventet på meg i stua da jeg kom hjem fra jobb. Så jeg sprayet på den, og på en eller annen måte spratt den på meg. Jeg skrek igjen, og løp ut av leiligheten og satset på at den var død.. 

  Så dro jeg på jobb.. Der var jeg et par timer før jeg valgte å si opp.. Følte ikke at jobben var noe for meg, og jeg fortalte det som det var til sjefen. Jeg følte at jeg kastet bort både min og jobben sin tid. Arbeidsgiver sa jeg kunne komme tilbake hvis jeg ønsket det og ikke fant meg noe annet. 

  Så jeg dro hjem, skiftet klær og stakk på stranda. Jeg kunne jo ikke være i leiligheten min sammen med alle leieboerne... På vei hjem ringte jeg eiendomsmegler igjen og fortalte situasjonen.. han sa han skulle komme i løpet av formiddagen.

  På stranden møtte jeg naboen min (som er norsk). Vi pratet litt før eiendomsmegler tok kontakt og ba meg om å møte han og huseier i leiligheten. Da jeg kom til leiligheten stod huseier der med en venninne av seg. Det ble litt kommunikasjonsproblemer der, siden hun åpenbart ville begynne å prate med meg før eiendomsmegleren kom. Jeg forstod veldig mye av hva hun sa, men hadde vanskelighet med å svare henne. Hun sa jeg bare kunne legge ting over slukene i leiligheten, så ville de ikke komme inn, men jeg sa at det ikke var en mulighet. Hun mente det var helt vanlig med kakerlakker i leilighetene her, men det er det ikke.. Jeg kunne velge om jeg ville bo der videre eller få depositumet mitt tilbake.. Jeg valgte selvfølgelig det siste, siden jeg visste jeg hadde flere steder å campe dersom vi ikke fant noen leilighet på dagen, og det var tydelig at huseier ikke ville bruke penger på at skadedyrfirma skulle ordne opp. De sa jeg måtte være ute innen 6 timer, og da skulle leiligheten være vasket ned, selv om det var ganske møkkete der da jeg flyttet inn. 

  Jeg pakket tingene, vasket og ryddet meg ut. Kl. 20.00 kom huseier for å hente nøklene og gi meg depositumet. Hun ville ikke gi meg hele depositumet, og jeg kjente jeg ble litt irritert av det. Nina kom og hentet meg, og hjalp meg med oppsigelsen av kontrakt, men huseier skulle absolutt ikke gi meg hele depositumet. Fikk en del av det, men ikke alt, og teknisk sett skulle jeg hatt både hele depositumet og litt over halve leia, siden jeg bodde i leiligheten i 1,5 uke.. 

  Så nå er jeg arbeidsledig og er uten leilighet. Jeg er veldig heldig som har Nina her, som stakkars har adoptert meg.. Så camper her noen dager mens jeg prøver å finne en ny jobb og en ny leilighet. Spania byr på utfordringer.. Spennende å se hvordan dette ender. 

   

 • Publisert: 12.09.2017, 01:36
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  kreativemeeg

  12.09.2017 kl.02:06

  Kjedelig når slike ting skjer. Men det kommer nye muligheter :) kjipt hun ikke gav tilbake det hun skulle!!

  Tyra Lovise

  12.09.2017 kl.03:11

  kreativemeeg: det var veldig kjedelig. Satser på at ting snur nå. Ting kan ikke gå så veldig mye mer nedover, og jeg er en erfaring rikere! :)

  12.09.2017 kl.06:43

  Ingen skam å snu.👍Ta første fly hjem☀️

  Tyra Lovise

  12.09.2017 kl.13:40

  Anonym: Får gi det en sjanse først, også se om jeg får tak i ny leilighet og ny jobb ;)

  hverdagslivetivollen

  12.09.2017 kl.08:10

  godt du har noen å campe hos :) ordner seg helt sikkert til slutt :) ha en fin dag :) lov å spørre hvor i spania du er?

  Tyra Lovise

  12.09.2017 kl.13:39

  hverdagslivetivollen: ja, er veldig heldig som har det :) satser på at det ordner seg ;) er i Fuengirola :)

  Christina Hauguth

  12.09.2017 kl.11:32

  Va trist, men nu har du prövat det ,kom hem,jag er på plats og skulle gärna vilja träffa dig, klem

  Tyra Lovise

  12.09.2017 kl.13:41

  Christina Hauguth: jeg tenker å prøve å finne meg ny jobb og ny leilighet først. Hvis det ikke går min vei så kommer jeg hjem ;)

  Skriv en ny kommentar