hits

tyralovise

Er kampsporten historie?

 • Publisert: 02.08.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • De fleste som kjenner meg eller vet hvem jeg er vet at jeg har trent flere typer kampsport, og at det i flere år har vært noe som har betydd veldig mye for meg. For et par år siden var det mye som gjorde at jeg mistet "piffen", og jeg byttet kampsport-senter, så det endte med at jeg begynte å trene i Oslo. Det var mange grunner til det, men sånn ble det, siden det var det nærmeste alternativet utenom der jeg trente fra før. Det siste året har det vært veldig vanskelig å skulle trene så langt unna som i Oslo, siden jeg har jobbet tredelt turnus i jobben jeg har hatt det siste året. Det vil si at jeg bytter på med å jobbe dag, kveld og natt, og dette gjør det veldig vanskelig å kunne stille opp kontinuerlig på treninger. Det er ikke akkurat noe system i når jeg jobber hvilken vakt, så det blir veldig vanskelig å planlegge treninger som er oppsatt til en fast tid, med mindre jeg selv setter det opp. Når det blir så lite kampsport-treninger som nå så blir det vanskelig å se progresjon, og da er det lett å droppe de treningene man faktisk får dratt på også, og man ender opp som støttemedlem. I vår hadde jeg eksamen, og etter det har jeg dessverre ikke vært på en eneste kampsport-trening. 

  Kampsporten var en stor del av livet mitt, spesielt i det jeg begynte å trene det. Da jeg stilte på første trening visste jeg ikke at det skulle bli så viktig for meg at jeg stilte på alle treninger fremover. Jeg gikk fra å ikke trene noe til å plutselig trene kampsport 12 timer (8 økter) i uka i tillegg til annen trening i helgene. Jeg gikk min første konkurranse kun noen måneder etter at jeg begynte å trene, og tok min første medalje allerede da. 

  Jeg fikk være med å pusse opp nye lokaler da den gamle klubben flyttet og lagde eget senter. Det å få være med på oppvisning da vi skulle vise frem klubben vår var veldig morsomt, siden idretten var noe jeg virkelig brant for.

  Da jeg begynte på videregående valgte jeg å gå idrett med submission wrestling som toppidrett. Da fikk jeg trene spesifikt inn mot idretten i toppidrettstimene. Jeg måtte konkurrere for å kunne få vurdering i faget. Jeg konkurrerte en del for noen år siden, og har tatt en del medaljer gjennom disse konkurransene. 

  For tiden blir det lettest og mest praktisk å trene på et vanlig treningsstudio der jeg trener styrke. Jeg kan dra dit akkurat når det passer meg og det er mye kortere dit enn til kampsportsenteret slik at det ikke blir så mye unødvendig bruk av tid på reise. Dessverre er det slik at tiden ikke strekker til, og slik det har vært det siste halve året har jeg ikke hatt mulighet til å trene så langt unna. Jeg håper absolutt på å komme meg tilbake på matta, og det hadde vært helt perfekt om jeg finner et sted i Spania som kan gi meg den muligheten.    

 • Publisert: 02.08.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar